Her er der risiko for regn og torden

​Der er flere steder på Sjælland risiko for lokale tordenbyger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det lune sommervejr kan tirsdag eftermiddag flere steder over Sjælland omdanne sig lokale tordenbyger.

Det oplyser DMI.

Tirsdagen begynder med solskin til de fleste, men de østlige egne af landet kan være noget sløret, mens temperaturerne allerede tidligt på formiddagen ventes at runde de 25 grader.

Skyerne skyldes et mindre lavtryk og en svag frontzone, der bevæger sig frem mod Danmark østfra. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er i de markerede område, at risikoen - eller chancen om man vil - for lokale tordenbyger er størst, men selv i dette område vil de fleste komme til at opleve tørt og meget varmt vejr.
Det er i de markerede område, at risikoen - eller chancen om man vil - for lokale tordenbyger er størst, men selv i dette område vil de fleste komme til at opleve tørt og meget varmt vejr. Foto: TV 2 Vejret

I løbet af eftermiddagstimerne stiger temperaturerne, og det kan især på store dele af Sjælland udløse lokale regn- og tordenbyger.

Mulighed for lokale skybrud

Det er ifølge TV 2 Vejret nærmest umuligt at sige, præcist hvor tordenbygerne slår til, men der hvor de rammer, kan man lokalt få store mængder regn på kort tid. 

Vinden op igennem atmosfæren er nemlig meget svag, og derfor vil bygeskyerne ikke bevæge sig meget, men i stedet kaste regn af sig over det samme område i længere tid. 

strand2.jpg
Læs også
Her nåede vi over 30 grader på årets første tropedag
strand2.jpg
Læs også
Her nåede vi over 30 grader på årets første tropedag

Derfor er det ifølge TV 2 Vejret muligt, at man helt lokalt kan opleve et skybrud og dermed altså lindre tørken en smule.

Langt de fleste af os vil dog komme til at opleve endnu en tørvejrsdag med gode muligheder for solskin og frem for alt meget varmt vejr, og for landet som helhed fortsætter tørken ufortrødent


Nyhedsoverblik