Helle Blak: - Når lovens lange arm ikke kan fange dem, må vi håbe karma gør

Politiet har opgivet at opklare, hvem i Slagelse Kommune der lækkede Helle Blaks fyring til pressen. Hun er selv ærgerlig men ikke overrasket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det var forventeligt, at de ikke kunne opklare det. Der er også gået lang tid. Jeg er ikke overrasket.

Sådan siger Helle Blak (SF) til TV ØST, efter politiet nu har stoppet efterforskningen i sagen om, hvem der lækkede oplysninger om hendes fyring fra jobbet som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé til pressen.

quote Jeg er ikke tilfreds med, at man ikke kunne finde frem til, hvem det var, men jeg tænker, at politiet har valgt at prioritere deres tid på noget andet, og det kan jeg vel også godt være tilfreds med

Helle Blak (SF), byrådsmedlem

Fyringen skete i marts 2017, da man mente at have fundet uregelmæssigheder i økonomien for stedet. Den anklage blev Helle Blak dog renset for i efteråret 2017, da politiet indstillede efterforskningen af sagen, fordi de ikke fandt tegn på lovbrud. 

Politiet prioriterer deres tid

Siden har politiet efterforsket, hvem der lækkede oplysningerne om fyringen til pressen. Og det er altså den, som nu er indstillet. 

"Politiet vurderer, at der ikke er grundlag, heller ikke med yderligere efterforskning, for at sigte nogen for at have videregivet fortrolige oplysninger. Politiet konstaterer, på trods af dette, at der er lækket fortrolige oplysninger til pressen.", skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Helle Blak er ikke tilfreds med, at man ikke har kunne finde frem til den eller de ansvarlige.

- Jeg er ikke tilfreds med, at man ikke kunne finde frem til, hvem det var, men jeg tænker, at politiet har valgt at prioritere deres tid på noget andet, og det kan jeg vel også godt være tilfreds med. Men selvfølgelig er det ærgerligt, at man ikke kunne finde frem til, hvem det er, der lækker, siger hun.

Ved hvem det er

Hun har tidligere udtalt, at hun selv har en idé om, hvem det er. Det har hun fortsat, siger hun.

- Ja selvfølgelig har man det, det går man jo altid med, og det har jeg da fortsat, siger hun og fortsætter:

- Og når nu at lovens lange arm ikke kan fange dem, så må vi håbe på, at karma gør det på et tidspunkt, lyder det.

Helle Blak er siden blevet ansat som socialpædagog i en anden kommune. Hun er fortsat i Slagelse Kommunes byråd og formand for Børne- og Ungeudvalget i kommunen.


Nyhedsoverblik