Helge Adam: Er der plads til to store havne på Sydsjælland?

Skal Næstved Havn hellere satse på cafémiljø, nu hvor Vordingborg får en stor erhvervshavn? Det spørgsmål stiller byrådspolitiker Helge Adam Møller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Næstved havn er i dag en erhvervshavn.

Men ifølge den konservative byrådspolitiker, Helge Adam Møller er havnens succes ikke lige så stor som tidligere.

- Overskuddet har de sidste år ligget på 1,6 millioner kroner, siger han til Sjællandske.

Den konservative byrådspolitiker, Helge Adam Møller mener ikke, havnen i Næstved kan blive ved at fortsætte som erhvervshavn, når politikerne i Vordingborg får bygget deres havn større.
Den konservative byrådspolitiker, Helge Adam Møller mener ikke, havnen i Næstved kan blive ved at fortsætte som erhvervshavn, når politikerne i Vordingborg får bygget deres havn større. Foto: TV2 ØST

Og med udsigten til, at der bare 30 km. væk, i Vordingborg, snart vil komme en stor erhvervshavn, så er spørgsmålet, om der fortsat vil være grundlag for erhvervshavn i Næstved.

quote Personligt tror jeg ikke, vi har en erhvervshavn om fem-seks år, men jeg ved det ikke.

Helge Adam Møller (Kons.), Næstved

Caféliv og sejlerturister

Helge Adam Møller mener i stedet, at det kan være en idé at se på, om Næstved erhvervshavn skal rykkes ud til Ydernæs, og at Næstved havn så ændres til en attraktiv bydel med caféer, små butikker og sejlerturister.

- Jeg er i tvivl, og derfor ønsker jeg en analyse og en masterplan. Personligt tror jeg ikke, vi har en erhvervshavn om fem-seks år, men jeg ved det ikke, siger den konservative gruppeformand til Sjællandske.

Vordingborg havn skal have gravet en sejldybde på 11 meter, hvor planen for Næstved Havn kun er den halve, skriver avisen.

Forslaget om at få lavet en masterplan skal behandles i byrådet på tirsdag.

Forud for mødet melder Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (Soc.dem.), at han er enig i, at en masterplan for havnen i Næstved er en god idé.

- En undersøgelse vil give spændende input, siger han til Sjællandske.


Nyhedsoverblik