Heino Knudsen om ny lægeuddannelse: - Det er afgørende for at løse lægemanglen

Det er ikke kun Køge - men hele Region Sjælland, der skal huse den nye satellituddannelse for lægestuderende, mener Heino Knudsen (S).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom de danske lægestuderende ikke forudser den store virkning, kalder regionsrådsformand Heino Knudsen (S) det en glædens dag.

Regeringen har nemlig åbnet muligheden for, at en del af medicinstudiet ved Københavns Universitet kommer til at foregå på Sjællands Universitetshospital i Køge.

- Vi har arbejdet hårdt for at få forankret lægeuddannelsen i Region Sjælland. Det er helt afgørende for, at vi i fremtiden kan løse lægemanglen, fortæller Heino Knudsen til TV ØST.

quote Vi har arbejdet hårdt for at få forankret lægeuddannelsen i Region Sjælland. Det er helt afgørende for, at vi i fremtiden kan løse lægemanglen

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Det afgørende er ikke Køge men hele regionen

Formanden for Foreningen af Danske Lægestuderende, Claas-Frederik Johannsen, tror ikke, at en satellituddannelse i Køge vil få flere læger til i fremtiden at søge stillinger i yderområderne, da han forudser, at de studerende kommer til at pendle den halve time fra København til Køge.

Men regionsrådsformanden mener ikke, at det er en uddannelse i Køge - men i hele Region Sjælland.

- Det er ikke kun Køge, de studerende skal være i. Det, der er afgørende, er, at de studerende bliver forankret i hele regionen og kommer ud på regionens sygehuse. Det er ikke så afgørende, at vi snakker Køge. Det vigtige er, at det er en Region Sjælland-forankret uddannelse, slår Heino Knudsen fast. 

080219an_sygeplejersker2_miha.jpg
Læs også
Lægestuderende: Uddannelse i Køge løser ikke lægemangel
080219an_sygeplejersker2_miha.jpg
Læs også
Lægestuderende: Uddannelse i Køge løser ikke lægemangel

De studerende skal præsenteres for Region Sjælland

Når de studerende bliver sendt rundt på regionens sygehuse, håber Heino Knudsen, at de kommende læger får øjnene op for Region Sjælland.

- Det skal være lækkert at tage en uddannelse i Region Sjælland. Det skal være noget, man har lyst til. Både fordi der er særlige uddannelsesmuligheder, men også fordi de finder ud af, at Region Sjælland er et dejligt sted at være.

Hos de studerende ser de dog ikke noget nyt i, at de kommer rundt i landet gennem uddannelsen:

- Det er allerede en naturlig del af vores uddannelse, at vi kommer rundt i landet gennem vores klinikophold, det afgørende er, om der bliver skabt nogle gode læringsmiljøer, fortæller Claas-Frederik Johannsen.


Nyhedsoverblik