Heino Knudsen bliver formand: Jeg stoler 100 procent på Dansk Folkeparti

DF har endnu engang valgt at pege på Heino Knudsen (S) til regionsrådsformand, efter de trak deres støtte. Men det ændrer ikke på samarbejdet, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Anden gang er åbenbart lykkens gang for socialdemokraten Heino Knudsen. 

Han er netop blevet udpeget som regionsrådsformand i Region Sjælland, efter Dansk Folkeparti endnu engang har valgt at pege på ham. 

I tirsdags trak Dansk Folkeparti ellers deres støtte på grund af nogle meldinger fra Enhedslisten, hvor de krævede bedre muligheder for at få halalkød og information på arabisk på regionens sygehuse. Socialdemokratiet har siden sat Enhedslisten uden for aftalen. 

- Sådan nogle forløb er ikke altid snorlige, som man måske tænker, når man går hjem fra konstitueringsnatten, siger Heino Knudsen.

- Og på den måde har der været nogle udsving undervejs, hvis man kan sige det sådan. Dansk Folkeparti har haft behov for at trække sig tilbage og vende ting i deres gruppe. Det har jeg stor respekt for. Det er sådan i et politisk arbejde, så skal vi hele tiden bøje os lidt ind mod hinanden og derfor har jeg også givet Dansk Folkeparti ro til det i de dage, de har haft behov for. 

quote Jeg stoler 100 procent på Dansk Folkeparti i den sammenhæng

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand, Region Sjælland

Stoler 100 procent på DF

Men hvor sikker føler du dig på, at du kan stole på Dansk Folkeparti?

- Jeg føler mig bestemt sikker på, at jeg kan stole på Dansk Folkeparti. Jeg har ikke haft grund til noget andet på noget tidspunkt. De ting, vi har talt om har holdt, vi har en rigtig god politisk aftale, som vi er enige om. Og det er også den, vi arbejer videre med nu. 

- Så jeg stoler 100 procent på Dansk Folkeparti i den sammenhæng.

Skabte usikkerhed og utryghed

170418.transfer.consolidated.01.sub_.013.jpg
Læs også
Dansk Folkeparti peger på Heino Knudsen som ny formand i Region Sjælland
170418.transfer.consolidated.01.sub_.013.jpg
Læs også
Dansk Folkeparti peger på Heino Knudsen som ny formand i Region Sjælland

Enhedslisten har jo hele tiden sagt, at Heino Knudsen ved jo udmærket godt, at vi har aldrig stillet krav om halalkød. Du valgte alligevel at smide dem ud - hvad siger du til det? 

- Et krav eller kraftige udmeldinger i pressen giver jo det samme resultat. Det var nogle meldinger, der skred langt væk fra noget af det, vi har talt om og som ikke var en del af den aftale, vi har, siger Heino Knudsen.

- Det skabte usikkerhed i konstitueringsgruppen, og det er jo min rolle som konstitueringsleder også at skabe den sikkerhed og tryghed for de partier, som er med i aftalen, og som vi skal arbejde sammen med de næste fire år. Derfor var det naturligt for mig at tage den beslutning. Fordi vi skal selvfølgelig have den tryghed, der bøjer os ind mod hinanden og ikke fra hinanden, siger Heino Knudsen. 


Nyhedsoverblik