Havnen i Vordingborg vokser: I disse dage ankommer 12 store skibe

Meget kommer til at ske det næste år i Vordingborgs Havn med Storstrømsbroen og Femern Bælt forbindelsen. De næste par dage ankommer 12 store skibe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vordingborg Havn er i færd med en omfattende udvidelse og er på vej til at blive en af de største havne på Sjælland målt på godsomsætning.

To store anlægsprojekter – Storstrømsbroen og Femern Bælt forbindelsen – tæt ved Vordingborg Havn giver også yderligere mulighed for udvikling, idet Vordingborg Havn har gode muligheder for at fungere som servicehavn.

Projektet på Vordingborg Havn realiseres i fem etaper, og udvidelsen foregår både til lands og til vands, hvor omkring 40 hektar opfyldes med overskudsjord og askeslagge. De første etaper omfatter byggemodning af havnearealer på cirka 70.000 kvadratmeter og omfatter byggeri på eksisterende land, etablering af et anløbsbassin til en ny kaj og veje, der skal betjene de nye havnearealer.

quote - Der kommer til at ske en masse aktiviteter i havnen i den nærmeste fremtid

Brian Beske, teknisk koordinator i Vordingborg Havn

Skibe strækker sig over en kilometer

Vordingborg Havn bliver blandt andet produktionshavn for den nye Storstrømsbro. I den forbindelse er erhvervshavnen i rivende udvikling, og inden for de næste par dag ankommer 12 store arbejdsskibe. Allerede i løbet af lørdag eftermiddag kommer der blandt andet et hotelskib, der lægger til kaj

- Der kommer til at ske en masse aktiviteter i havnen i den nærmeste fremtid. De her 12 skibe, der kommer til havnen kommer i alt til at strække sig over en halv kilometer, siger Brian Beske, der er teknisk koordinator i Vordingborg Havn, til TV ØST.

Skibene kommer blandt andet fra Rohde-Nielsen, der skal stå for udbygning, og så kommer der også nogle skive fra et firma, der hedder Monck, der skal stå for havneudvidelsen.

- Der kommer til at ske meget det næste år, siger Brian Beske.

Læs også
Silo i Vordingborg skal snart sprænges væk til fordel for nye muligheder
Læs også
Silo i Vordingborg skal snart sprænges væk til fordel for nye muligheder

Nyhedsoverblik