Hash, kokain og amfetamin florerer på Saxenhøj

Flere steder foregår der åbenlyst salg af stoffer på bosteder og forsorgshjem. Hos Saxenhøj har man ikke opsnust salg, men kan ikke afvise, det sker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kriminelle og stærke psykisk syge står rundt omkring i landet bag salg af stoffer på bosteder og forsorgshjem, hvor hver tredje beboer skønnes at være misbruger.

Det skriver Fagbladet FOA.

Pusherne er kriminelle udefra eller stærke beboere på bostederne, som forsyner de psykisk syge med piller, hash, amfetamin og heroin.

Handles for høje beløb

Og det er ifølge fagbladet ikke uvæsentlige beløb, de handler for.

Det viser en gennemgang af samtlige politisager på fire bosteder og forsorgshjem fra 2007 til 2016. Herunder Forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing på Lolland.

quote Det ville være naivt at tro, at der ikke foregår misbrug af stoffer her

Erik Søndergård,  leder af Forsorgshjemmet Saxenhøj

Det billede genkender lederen af Forsorgshjemmet Saxenhøj, Erik Søndergård, dog ikke.

- Det her er en institution for hjemløse. Undersøgelser viser, at godt 70 procent af de hjemløse har misbrugsproblemer, så det ville være naivt at tro, at der ikke foregår misbrug af stoffer her, siger Erik Søndergård til TV ØST.

Men:

-Vi har ikke opsnust noget salg her, og jeg tror, stofferne bliver købt uden for forsorgshjemmet. Men jeg kan ikke sige det med 100 procent sikkerhed, tilføjer han.

Tilkalder narkohunde ved mistanke

- Hvis vi får mistanke om salg af narko, så reagerer vi, siger Erik Søndergård.

Han forklarer videre, at forsorgshjemmet kontakter politiet og i visse tilfælde tilkalder betjente med narkohunde, der kan gennemgå værelser og andre steder på området, som de mistænker for at være steder, hvor der foregår misbrug eller ligefrem salg af narko.

- Opdager vi til gengæld, at en bruger tager stoffer, så forsøger vi at motivere personen til behandling, fortæller han.

Bevæbner sig med de våben

I artiklen fra Fagbladet FOA fortæller Erik Søndergård, at narkoen en af årsagerne til, at beboerne bevæbner sig med de våben, som nu også er årsagen til, at fem ansatte er blevet dræbt.

- Vi har eksempler på, at kriminelle udefra udnytter og afpresser beboerne. Med meget stor sikkerhed handler det om inddrivelse af narkogæld. Derfor er der nogle beboere, der bevæbner sig af angst. Det er vigtigt at pointere, at det er folk, der er bange, som anskaffer sig våben, fordi der er et så brutalt og kynisk miljø omkring det at indkræve narkogæld, siger Erik Søndergård.

- Hvis der er stoffer, så er der gæld, og hvis der er gæld, så er der problemer, hvor der kan opstår farlige konfliktsituationer, siger lederen af Forsorgshjemmet Saxenhøj til TV ØST.

Sagerne fra Saxenhøj

  • 2007 - I forbindelse med ransagning hos to sigtede på Saxenhøj, blev der fundet 502 gram pot og 490 gram pot (i alt 992 gram pot). Sigtede erkendte, at han havde lagt stoffet der. Udenretslig konfiskeret.
     
  • 2009 - I forbindelse med visitation og ransagning blev der udfundet 10,7 gram brunt heroin, 3,4 gram amfetamin og 2,5 gram kokain.
     
  • 2011 - Sigtede stod og skjulte noget for patruljen. Ved visitation blev der fundet 0,52 gram hash, 2 stk. Bromam 6 mg og 11 stk. Bromam 3 mg.
     
  • 2014 - Anmelder, der arbejder på Saksenhøj, meddelte, at der var alvorlige husspektakler bland en beboer og dennes besøgende bror. Begge skulle have taget amfetamin.
     
  • 2014 - Ved ransagning af sigtedes værelse blev fundet 39,3 gram hash.
 
Kilde: Fagbladet FOA

 


Nyhedsoverblik