Har du betalt for meget i sukkerroeafgift? Styrelse søger ejermænd til 3,8 millioner kroner

Fra 1999 til 2001 har sukkerroedyrkere betalt for meget i produktionsafgift. Landbrugsstyrelsen leder efter dem, der har penge til gode.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der går omkring 900 sukkerroedyrkere rundt derude, som har penge til gode efter at have betalt for meget i produktionsafgift fra 1999 til 2001.

Sukkerroedyrkerne- og producenterne har mellem 154 og 110.000 kroner til gode, og i alt leder Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar A/S efter ejermændene til 3,8 millioner kroner.

Nordic Sugar
Læs også
Utilfredshed blandt lokale roedyrkere
Nordic Sugar
Læs også
Utilfredshed blandt lokale roedyrkere

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen har lavet en liste med samtlige sukkerroedyrkere, der har penge til gode, men de har ikke kunnet udbetale pengene, fordi bankoplysningerne er forældede.

FAKTA OM UDBETALINGERNE:

Den 9. februar 2017 underkendte EU-Domstolen Kommissionens beregninger af produktionsafgifterne på sukker, som blev opkrævet i årene 1999 – 2001. I Danmark skal der tilbagebetales 80,9 millioner kroner for produktionsafgift på sukker i produktionsårene 1999/2000 – 2000/2001 samt renter.

 

Tilbagebetalingen fordeles med 43 millioner kroner til de daværende sukkerroedyrkere og med 37,9 millioner kroner til Nordic Sugar A/S.

 

Det samlede beløb er udbetalt til Nordic Sugar A/S, som i samarbejde med Landbrugsstyrelsen gennemfører efterlysninger og tilbagebetalinger. Nordic Sugar A/S har foretaget to tilbagebetalingsrunder på i alt millioner kroner til omkring 5.400 dyrkere.

 

Da tilbagebetalingen omfatter omkring 6.300 sukkerroedyrkere, mangler vi at finde 900 sukkerroedyrkere og udbetale 3,8 millioner kroner.

 

Der er ikke på nuværende tidspunkt taget stilling til, hvornår Landbrugsstyrelsen stopper med aktiv efterlysning af tidligere dyrkere i forbindelse med den afsluttende udbetalingsrunde i 2020.

 

Kilde: Landbrugsstyrelsen

Mange på Sjælland, Lolland og Falster

Hvis du står på listen, skal du sende en samtykkeerklæring til Landbrugsstyrelsen, som så videregiver dine oplysninger til Nordic Sugar. Det er dem, der står for udbetalingen af pengene.

Hvis du er arving til en af de berørte sukkerroedyrkere, skal du både sende samtykkeerklæring og skifteretsattest med fuldmagt fra de øvrige arvinger ”som bevis for, at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende, som Landbrugsstyrelsen skriver.

Quinoa
Læs også
Lolland går foran med eksotisk afgrøde: Kan give landmænd en større indtjening
Quinoa
Læs også
Lolland går foran med eksotisk afgrøde: Kan give landmænd en større indtjening

Landbrugsstyrelsen forventer at have tre tilbagebetalingsrunder i løbet af 2019. Der er frist for at melde sig den 25. marts, 3. maj og 31. maj. Der vil også være en runde i 2020.

Du kan se hele listen med de 900 sukkerroedyrkere med penge til gode i pressemeddelelsen her. Langt størstedelen er fra TV ØST’s sendeområde på Sjælland, Lolland og Falster. I Excel-arket med de 900 producenter kan man også se, om man har mere eller mindre end 1.000 kroner til gode.


Nyhedsoverblik