Hærværksbølge i Odsherred: Borgmester skrider til handling

Odsherred borgmester har bedt politiet om et møde efter usædvanligt mange hærværkstilfælde. De vil undersøge, om det handler om ungdomsgrupperinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ildpåsættelse på et offentligt toilet i Hørve, rudeknuseri i Nykøbing, hærværk på et hegn ved køer ude ved fjorden, hærværk ved brugsen, ved gågaden og på et materiel ved et byggeri i Vig. 

Kort fortalt: Der er usædvanligt mange hærværkstilfælde i Odsherred Kommune - og det passer ikke borgmesteren.

- Jeg synes, at vi har flere sager, end vi plejer, og det skal vi have gjort noget ved, siger Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune.

Skal holde møde om hærværk

Borgmesteren har derfor bedt politiet, SSP og ungdomsskolen om et møde tirsdag d. 10. januar. 

quote Vi skal tale om, hvorvidt der er noget, vi skal være særligt opmærksomme på, og om der er nogle ungdomsproblemer

Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune

- Det har jeg gjort på grund hærværkstilfældene i den sidste tid. Vi skal tale om, hvorvidt der er noget, vi skal være særligt opmærksomme på, og om der er nogle ungdomsproblemer, vi skal kigge nærmere på, siger Thomas Adelskov til TV ØST.

Han understreger, at hvis der for eksempel er tale om ungdomsgrupperinger, skal der lægges en fælles plan og få koordineret, hvem der gør hvad.

- Det bedste er, hvis vi kan tage noget i opløbet, inden det eskalerer, siger han. 

Kommune har ikke været særligt hårdt ramt tidligere

Tidligere har politiet ikke ment, at der var særligt meget hærværk i Odsherred kommune, men i de sidste par måneder har der været flere tilfælde spredt over kommunen.

- Der er som udgangspunkt ikke noget, der tyder på, at det er samme personer eller grupperinger, der laver hærværk. Ud fra det samlede billede kan vi vurdere, om der er noget, der skal tages hånd om, siger borgmesteren.


Nyhedsoverblik