Hærværk på muslimsk efterskole i Næstved er tæt på opklaring

På baggrund af overvågningsbilleder af gerningsmænd i forbindelse med groft hærværk på Mina Hindholm Efterskole er politiet nu tæt på opklaring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For fire måneder siden vågnede eleverne på den muslimske Mina Hindholm Efterskole i Fuglebjerg ved Næstved op til et skræmmende syn.

Skolen havde været udsat for groft hærværk, hvor en mursten blev kastet gennem ruden, og skolen var blevet overmalet med racistisk graffiti, der ville sende både dem og deres religion ud af Danmark.

Sagen blev dengang meldt til politiet, der gennemførte en gerningsstedsundersøgelse på stedet. 

Nu har politiet fået nye oplysninger, som gør, at de er tæt på en opklaring, efter at de havde offentliggjort overvågningsbilleder af gerningsmændene.

quote Borgerne har henvendt sig i forbindelse med de billeder, vi har bragt i medierne - og det har givet os oplysninger, som gør vi kan efterforske videre

Peter Haslund fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 

DNA-spor på den mursten

- Det er gode oplysninger, vi har fået. Vi har fået konkrete oplysninger fra borgere omkring de mulige gerningsmænd. Borgerne har henvendt sig i forbindelse med de billeder, vi har bragt i medierne. Det har givet os oplysninger, som gør vi kan efterforske videre, ellers var vi på bar bund, siger Peter Haslund fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Der blev fundet DNA-spor på den mursten, som dengang blev kastet gennem ruden.

Hærværk mod muslimsk efterskole.jpg
Læs også
Muslimsk efterskole ramt af racistisk hærværk
Hærværk mod muslimsk efterskole.jpg
Læs også
Muslimsk efterskole ramt af racistisk hærværk

- Vi vil sammenligne DNA'et på murstenen med de mistænkte, som er blevet genkendt på overvågningsbillederne, og det kan be- eller afkræfte mistanken.

Politiet kan endnu ikke sige, hvornår der kommer en afklaring.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tidligere offentliggjort denne video.  Den viser to yngre mænd på vej ind på den muslimske efterskole i Fuglebjerg for at begå hærværk.

 


Nyhedsoverblik