Hårlev Brandstations skæbne udskudt

Der blev mod forventning ikke truffet endelig beslutning, om Hårlev Brandstations fremtid torsdag aften. Beslutningen er nu udskudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skal der være en brandstation i Hårlev eller ej. Det er den beslutning, som kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune skal tage.

Efter planen skulle kommunalbestyrelsen stemme om stationens fremtid torsdag aften. Men borgmester Anette Mortensen valgte på mødet at anbefale at udskyde beslutningen.

- Jeg tænker, at det er positivt. Så er alt det arbejde, vi har lavet, givet stof til eftertanke,siger Johnny Andersen, der er formand for Hårlev Borger- og Erhvervsforening, der håber, at udskydelsen også betyder, at stemningen ikke er for en lukning blandt politikerne.

Utilfreds med manglende briefing

brandstation_lukket.jpg
Læs også
Kæmpe besparelser sætter Hårlev Brandstation i fare for lukning
brandstation_lukket.jpg
Læs også
Kæmpe besparelser sætter Hårlev Brandstation i fare for lukning

Baggrunden for udskydelsen er, at flere politikere er utilfredse med, at kun økonomiudvalget forinden var blevet briefet af beredskabschefen.

Derfor bliver der i stedet indkaldt til et ekstraordinært møde om emnet på onsdag, hvor politikerne så vil tage den endelige beslutning.

- Selvfølgelig er jeg overrasket over, at det blev udsat. Men jeg ser det som, at vores arbejde har båret frugt. Og at også de politikere, der ikke sidder i økonomiudvalget, tænker: Hvad er det her for noget? Og det er jeg godt tilfreds med, siger Johnny Andersen. 

Kommunen leder efter besparelser

Hårlev Brandstation er lukningstruet, da kommunen leder efter besparelser på området.

Det gør de, da regeringen i 2015 sammen med DF, Venstre og Kommunernes Landsforening i 2015 indgik en aftale om at effektivisere beredskabet.

Antallet af kommunale besparelser blev i 2016 derfor skåret fra 87 til 24.

I aftalen lå også, at der på landsplan skulle effektiviseres for 45 millioner kroner på området. Og det er derfor, at Stevns Kommune nu forsøger at finde penge. 


Nyhedsoverblik