Gymnastikopvisning samler flere end 10.000 mennesker

Det er blevet tid til DGI’s forårsopvisninger, hvor gymnaster over hele landet, viser hvad de har lært. I denne weekend er der forårsopvisning i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

5.433.

Så mange gymnaster er i denne weekend samlet i Kalundborg Hallerne. Vintergækkerne er så småt ved at titte frem, og dermed er det også blevet tid til de traditionsrige forårsopvisninger.

Med til forårsopvisningen i Kalundborg, der løber over tre dage, er blandt andet Holbæk Gymnastikforening, Asnæs Gymnastikforening og Tuse Næs Gymnastikforening.

quote På dagen er jeg ikke så nervøs, men lige inden vi skal til at i gang, så kan man godt mærke det

Filippa Maria Garn Edvars, gymnast

Fra sidstnævnte kommer Filippa Maria Garn Edvars, og hun er med til sin allerførste forårsopvisning.

- Det er meget spændende. På dagen er jeg ikke så nervøs, men lige inden vi skal til at i gang, så kan man godt mærke det, siger Filippa Maria Garn Edvars, der skal optræde med både dans og spring.

En gammel tradition

DGI’s forårsopvisninger er dog langt fra et nyt fænomen. Opvisningerne har faktisk eksisteret i mere end 50 år. Derfor er det også noget helt specielt at være med i sådan en opvisning.

- Det er ret stort at være med. Det er en ret stor ære. Der er også mange, der kommer for at se, så det er rigtig spændende, siger Laura Nielsen, der går på Udby Idrætsefterskole og optrådte lørdag eftermiddag.

Det samme siger arrangøren, der startede som gymnast til lignende opvisninger, så blev instruktør og nu er blevet ansvarlig for det store arrangement. Hun fortæller, at forårsopvisningen er kulminationen på en lang gymnastiksæson, hvor man endelig kan komme ud og vise, hvad man har lært.

quote Det er simpelthen gået over al forventning

Gitte Skaarup Olsen, formand, Stævneudvalg Nord, DGI

- Det er jo det med at vise, at man har arbejdet med nogle ting, at man er kommet det skridt videre og har mulighed for at vise forældre, bedsteforældre, venner og veninder, hvad man går og synes, der er så spænende, siger Gitte Skaarup Olsen, der er formand for Stævneudvalg Nord hos DGI.

Vel besøgt

Og at dømme efter antallet af mennesker i hallen lørdag formiddag, må arrangement siges at være en stor succes. Med de knap 5.500 gymnaster og lige så mange tilskuere, er foråropvisningen i Kalundborg Hallerne faktisk den næststørste opvisning i hele landet. Og i år er det gået endnu bedre end sidste år.

- Det er simpelthen gået over al forventning. I går (fredag, red.) havde vi dobbelt så mange tilskuere inde, som vi havde sidste år om fredagen til voksenaften. Så jo, det er gået over al forventning, fortæller Gitte Skaarup Olsen.

DGI Midt- og Vestsjælland afholder i alt tre forårsopsvisninger. I næste weekend er det i Roskilde, og om to uger er der opvisning i Sorø.


Nyhedsoverblik