Tre unge kvinder for retten for snyd med gymnasiefravær

Mandag skal tre tidligere elever fra Næstved Gymnasium for retten. De er tiltalt for at have skaffet sig adgang til det it-system, der registrerer elevernes fravær.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre unge kvinder på 18, 19 og 20 år skal mandag sidde på anklagebænken i Retten i Næstved.

De er sigtet for uretmæsssigt at skaffe sig adgang til Næstved Gymnasiums it-system sidste år.

De tre kvinder har ifølge anklagen brugt en fjerde persons brugeroplysninger til at logge ind på systemet.

Ændrede sin fraværsprocent

Den 19-årige er blandt andet tiltalt for at have logget ind på systemet og ændret fraværsoplysningerne for sig selv og en anden person.

quote Vi har givet systemet et ekstra tjek og sat nogle foranstaltninger i gang, der blandt andet betyder, at lærerne skal skifte adgangskode noget oftere

Jacob Leinum, uddannelseschef på Næstved Gymnasium

Det skal ifølge anklagemyndigheden være sket to gange. Den 20. november og den 4. december sidste år.

Den 20-årige er tiltalt for at have skaffet de brugeroplysninger, som de andre to har brugt til at logge ind på systemet.

Hun skal angiveligt have fået brugeroplysningerne fra en mand, hvis sag behandles på et andet tidspunkt.

Brugte log-ind 11 gange

Den sidste af de tre kvinder, er tiltalt for at have benyttet sig af brugeroplysningerne. Hun skal have logget ind 11 gange med de brugeroplysninger, hun fik fra den 20-årige.

Hun ændrede dog aldrig på sin eller andres fraværsprocenter.

Uddannelseschef på Næstved Gymnasium, Jacob Leinum siger til TV ØST, at sagen har fået skolen til at stramme op på sit it-system.

- Vi har givet systemet et ekstra tjek og sat nogle foranstaltninger i gang, der blandt andet betyder, at lærerne skal skifte adgangskode noget oftere, siger Jacob Leinum.

De tre kvinder er tiltalt efter Straffeloven:

  • § 263 a. Med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder straffes den, der uretmæssigt erhvervsmæssigt sælger eller i en videre kreds udbreder en kode eller andet adgangsmiddel til et ikke offentligt tilgængeligt informationssystem, hvortil adgangen er beskyttet med kode eller anden særlig adgangsbegrænsning.
    • Stk. 3. På samme måde straffes den, der uretmæssigt skaffer sig eller videregiver en kode eller andet adgangsmiddel som nævnt i stk. 1 til et informationssystem, der behandler følsomme oplysninger, som er omfattet af § 7, stk. 1, eller § 8, stk. 1, i lov om behandling af personoplysninger, om flere personers personlige forhold.

  • § 263. Stk. 2. Med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder straffes den, der uberettiget skaffer sig adgang til en andens oplysninger eller programmer, der er bestemt til at bruges i et informationssystem.

 


Nyhedsoverblik