Gymnasieelever går modeshow i genbrugstøj for at sætte fokus på klimaet

En gruppe elever fra Vordingborg Gymnasium sætter fokus på klimaet og går modeshow i genbrugstøj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det store spisefrikvarter på Vordingborg Gymnasium var onsdag noget anderledes.

Kantinen var fuld af forventningsfulde elever. For i dag gik de klimabevidste elever catwalk på pedellens hjemmebyggede podium i det store spisefrikvarter.

- Det var en kæmpe succes, og der var kommet sygt mange mennesker. Jeg har aldrig set så mange mennesker i kantinen, og de jublede og skreg og klappede os ind og klappede os ud. De var med os, siger Oskar-Johan Hagelin Christensen, der stod på initiativet.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST
 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Hele grundidéen bag modeshowet var klar.

- Det vigtigste aspekt er helt klart miljøet, fordi, som de fleste nok ved, så er tøjproduktion en kæmpe synder, og der er en mentalitet omkring tøj, med at man bare skal have nyt, nyt, nyt. Men genbrug afspejler et helt andet aspekt, hvor man kan genbruge tøjet, og det kan gå i ring, hvis man ikke selv vil have det, så kan andre få glæde af det. Det er det, vi ønsker, at folk skal forstå med det her modeshow, siger Oskar-Johan Hagelin Christensen.

- Det betyder meget for hele verden

Kreationerne er udlånt af byens genbrugsbutikker, der på den måde får en ubetalelig reklame for deres varer.

- Det er alletiders idé. Jeg blev meget, meget glad for, at de unge mennesker kom ind og spurgte, om der var mulighed for det, fordi det er supergodt, når nogen tager initiativ til sådan nogle ting. Det hjælper os meget. Vi vil gerne selv stable noget på benene, men det kniber med frivillige og få tid til det, siger Grethe Kock, butiksleder i Røde Kors i Vordingborg.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Også på et meget større plan er det vigtigt at sætte fokus på genbrugstøj, siger butikslederen.

- Det betyder så meget for hele verden, at vi genbruger tingene så godt som muligt. Det er en god mavefornemmelse, man får, og man kan bedre kassere nogle ting, når man ved, de bliver genbrugt, siger Grethe Kock.


Nyhedsoverblik