Gymnasie indsætter egen skolebus for at holde på eleverne

Ringe bus- og togforbindelser får Nykøbing Katedralskole til at indsætte skolebus for at holde på sine elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forstil dig tre timers transport hver eneste arbejdsdag.

Det er hverdagen for flere gymnasieelever på Nykøbing Katedralskole, der sammenlagt bruger helt op til tre timer i transport frem og tilbage mellem gymnasiet i Nykøbing Falster og deres hjem.

Derfor indsætter Nykøbing Katedralskole nu en bus, der hver dag kører elever til Nørre Alslev, så de kan nå ringrutebussen, som kører til det nordlige Falster.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Lang transporttid får elever til at stoppe 

- Nogle af vores nordgående elever, for eksempel elever fra Eskilstrup, Nørre Alslev og det vestlige Falster har al, al for lang transporttid. Nogle bruger op til fire timer om dagen. Det er alt for voldsomt. Jeg kan ikke stå inde for, at elever skal bruge flere timer på at komme hjem, så nu prøver vi at hjælpe om eftermiddagen, siger rektor Kirsten Danving til avisen og tilføjer:

- Vi ved, at nogle elever er stoppet, fordi transporttiden er for lang. Hvor mange tør jeg ikke sige, men sådan en detalje må ikke hindre unge i at få en uddannelse.

Rektoren ønsker over for avisen ikke at oplyse, hvad buskørslen koster skolen, men fortæller, at udgiften på årsplan er tjent ind på de tabte indtægter kontra det, som tabet af tre elever ville medføre.


Nyhedsoverblik