Guldborgsund uddelte priser: Her er vinderne

Fredag aften uddelte Guldborgsund Kommune priser til personer inden for kultur- og idrætsområdet. Mark O. Madsen var en af dem, der fik en pris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Årets ildsjæl, årets forening og årets sportspræstation var bare noget af det, der fredag aften blev kåret på scenen i Nykøbing Falster Teater.

Det var Guldborgsund Kommune, der stod bag prisuddelingen, der sætter kommunens personligheder i fokus.

- Det er for at vise vores anerkendelse i forhold de mennesker, som hver dag gør en forskel. Det er mennesker, der brænder for det, de gør. Det er vi stolte af, og det vil vi gerne vise dem, sagde Martin Lohse (Guldborgsundlisten) der er formand for kulturudvalget, kort tid inden priserne blev delt ud.

Udover æren fik vinderne af hver kategori en check på 5.000 kroner med sig hjem. Vinderen af kulturprisen fik 15.000 kroner.

Årets vindere

  • Årets ildsjæl: Dorte Fabricius - Toreby Sundby Gymnastikforening
     
Uddrag af begrundelsen for nomineringen: "Dorte er altid glad, positiv og fyldt med energi, der smitter. Hun er der, når der er brug for hende. Dorte er et livsstykke, ildsjæl og med til at få TSG Toreby og Guldborgsund på landkortet."
 
  • Årets forening: Nørre Alslev Gymnastikforening
     
Uddrag af begrundelsen for nomineringen: "Nørre Alslev Gymnastikforening er en forening, hvor det prioriteres meget højt, at der skal være plads til alle. Dette afspejler sig klart i foreningens nye program."
 
  • Årets idrætspræstation: Mark O. Madsen - Brydeklubben Thor
     
Uddrag af begrundelsen for nomineringen: "Mark O. Madsen har gennem mere en et årti været topatlet i brydning. Det seneste år  har dog om muligt været hans bedste nogensinde."
 
  • Årets fund: Nikolaj Mohammadi - Brydeklubben Thor
     
Uddrag af begrundelsen for nomineringen: "Nikolaj er utrolig flittig i træningslokalet og har fantastiske fighter-egenskaber. Nikolajs helt store gennembrud på den internationale scene er sket i år 2016."

 
  • Årets kulturpris: Birte Aagaard - Næstformand i Sydhavsøernes Frugtfestival og medstifter af Frugtfestival i Sakskøbing.
     
Om frugtfestivallen: Formålet med Sydhavsøernes Frugtfestival er at styrke borgernes indlevelse i dansk frugtavl og at tydeliggøre herlighedsværdierne i Sydhavsøernes frugtlandskab. Initiativet skal styrke forbruget af frugt og frugtprodukter lokalt såvel som nationalt, men også lede frem imod en frugtproduktion og frugtforædling, der med sin tiltagende mangfoldighed og sine egnskarakter vil lyse op i en stadig mere globaliseret verden.

 


Nyhedsoverblik