Guldborgsund begejstrede over regeringens sommerhusplaner

Falster vil gerne være forsøgsområde for regeringens nye sommerhusplaner. Her tror man nemlig på, at det vil betyde liv til området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den nye regerings planer om at give udlændinge lov til at købe et sommerhus i udvalgte områder i Danmark begejstrer flere steder i regionen.

Tidligere på ugen forklarede den nyslåede erhvervsminister Brian Mikkelsen, at det meget vil være op til kommunerne i landsdelen selv at byde sig til som forsøgsområde.

Og i Guldborgsund vil de mere end gerne være med på ideen fra start.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé, som vi har efterspurgt i mange år. Vi er jo meget glade for vores turister hele sommeren, og det ville da være rart, hvis folk kom herned hele året rundt, siger Ebbe Edvardsen, der er formand for Marielyst Grundejerforening.

quote Vi er jo meget glade for vores turister hele sommeren, og det ville da være rart, hvis folk kom herned hele året rundt

Ebbe Edvardsen, formand for Marielyst Grundejerforening

Et af emnerne fra det nye regeringsgrundlag vil ændre på sommerhusloven, så udlændinge får mulighed for at købe sommerhuse i udvalgte områder i Danmark.

Hos ejendomsmægler Peter Askholm i Marielyst håber man på, at det inden længe bliver muligt at sælge nogle sommerhuse til de udlændinge, der i forvejen er begejstrede for området.

- Det kan faktisk betyde, at vi kan få forlænget vores sæson. Vi kan også få vækst til hele området, siger ejendomsmægleren.

Lov gør det svært for købere
I dag kan udlændinge købe et sommerhus i Danmark ved at søge dispensation fra Justitsministeriet. Men når et tysk ægtepar eksempelvis skal dokumentere deres tilknytning til Danmark, er det både besværligt og tidskrævende, lyder det fra ejendomsmægleren.

- Det er for bureaukratisk, siger Peter Askholm.

quote Det kan faktisk betyde, at vi kan få forlænget vores sæson

Peter Askholm, ejendomsmægler i Marielyst

Ét af kritikpunkterne ved at lade udlændinge få indpas på de danske sommerhuse har ellers været en bekymring om store prisstigninger på markedet, men det afviser borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder.

- Først og fremmest er det vigtigste med det her foreslag, at det er med til at skabe noget vækst til gavn for os, der bor her, siger borgmesteren.

Der findes omkring 6.500 fritidsboliger i Guldborgsund Kommune -  af dem står i øjeblikket godt 350 stykker til salg.


Nyhedsoverblik