Grundejere siger nej tak til omstridt mobilmast

Odsherred Kommune vil gerne have en 42 meter høj mobilmast op i Veddinge Bakker for at forbedre mobilsignalet. Men grundejerne i området siger nej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 42 meter høj mobilmast hører ikke hjemme i Veddinge Bakker.

Det mener et flertal i Grundejerforeningen GF Veddinge Bakker. Ved weekendens generalforsamling stemte 58 ud af 60 deltagere imod en mobilmast på Kollevej.

- Folk vil jo i virkeligheden gerne have bedre signal, men ingen vil have en mast i baghaven, og derfor stiller folk sig solidariske og stemmer nej, siger Annette Pedersen, der er formand for grundejerforeningen.

quote Folk vil jo i virkeligheden gerne have bedre signal, men ingen vil have en mast i baghaven

Annette Pedersen, formand, GF Veddinge Bakker

Borgmester: En mobilmast er nødvendig

Det var først meningen at mobilmasten skulle placeres på Svellebakken ved en feriekoloni, der er ejet af Københavns Kommune. Men Københavns Kommune satte en kæp i hjulet på projektet.

- Beslutningen er truffet under hensyn til ejendommen og dens beliggenhed, herunder at man ikke ønsker at forringe ejendommens herligshedsværdi, skrev Københavns Kommune i et skriftligt svar.

Nu har TDC og Odsherred Kommune udset sig en ny placering i Veddinge Bakker. Og ifølge borgmester Thomas Adelskov (S) er det nødvendigt med en mobilmast i området.

- Der er nogle overordnede samfundshensyn, man skal tage i sådan nogle situationer, og det er det, vi som kommune også skal varetage, siger borgmesteren og fortsætter:

quote Det kan godt være naboerne til en kommende mast ikke oplever dårligt signal, men der er jo også en række andre steder i området, der har brug for bedre signal end lige i den grundejerforening

Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred

- Ikke så langt fra hvor denne mast er på tale, oplevede vi for et par år siden en dement borger, der gik hjemmefra. På trods af han havde en gps-tracker på armen, kunne vi simpelthen ikke finde ham, fordi signalet derude var for dårligt. Det må simpelthen ikke ske.

Placering af mast er i høring

Annette Pedersen oplever ikke problemer med mobilsignalet, og derfor stiller hun sig uforstående over for, at der er behov for en mobilmast i området. 

Men ifølge borgmesteren er der store huller i mobilsignalet i området.

- Det kan godt være naboerne til en kommende mast ikke oplever dårligt signal, men der er jo også en række andre steder i området, der har brug for bedre signal end lige i den grundejerforening, siger Thomas Adelskov.

Lige nu er placering af mobilmasten i høring, når høringsfristen udløber skal kommunen tage stilling til, om der skal gives tilladelse til en mobilmast på Kollevej eller ej. 

Thomas Adelskov får nej til telemast i Odsherred
Læs også
Borgmester om nej til telemast: Det er ærgerligt
Thomas Adelskov får nej til telemast i Odsherred
Læs også
Borgmester om nej til telemast: Det er ærgerligt

Nyhedsoverblik