Grim overraskelse før skolestart: Mere skimmelsvamp fundet i skole

Rolloafdelingen på Østskolen i Faxe står overfor en udfordring. Renoveringen af skimmelsvamp er måske først færdig til jul.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Håbet om, at Rolloskolen hurtigt kunne være klar til brug efter sommerferien falmer.

Få dage før skolestart blev der nemlig fundet fejl i den nye tagkonstruktion over indskolingen - og det betyder, at skolens lokaler først bliver klar til brug sent – måske først til jul.

- Håndværkerne har fundet fejl, der skal udbedres, før de kan lægge tag på. Det betyder, at vi skal rykke tættere sammen i en længere periodeend vi ventede. Måske helt til jul, siger skoleleder Sigurd Brønnum.

Forsinkelsen rammer indskolingen, der har omkring 100 elever. Onsdag startede endnu et hold elever op på skolen efter sommerferien - og derfor arbejder skolen også på at finde andre løsninger.

Hovedpine og træthed

Skolen har igennem flere år oplevet, at lærere klagede over hovedpine og træthed. Derfor har man haft flere eksperter i gang med at måle for skimmelsvamp. Hver gang med resultatet, at der tilsyneladende ikke var svamp nogen steder i bygningen.

- Den blev fundet i efteråret. Vi skulle lave en ganske almindelig tagrenovering, og her fandt de svampen. Derfor skal hele taget fjernes fra bygningerne, og der skal laves et nyt tag, siger Sigurd Brønnum.

Skolegangen for de mindste elever fortsætter uhindret. Mens renoveringen af taget og udbedringen af svampen står på, er de fordelt i andre lokaler på skolen – eksempelvis er faglokalerne inddraget til dette.


Nyhedsoverblik