Gratis lokaler er med til at sætte iværksættere i gang

På Lolland har man forsøgt at lokke nye butikker til ved at tilbyde erhvervsdrivende gratis husleje i et år. Det har haft stor succes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vejen frem i kampen mod mennesketomme gågader kan være gratis lokaler.

Det er en god idé, hvis man vil lokke erhvervsdrivende til byen, for det giver iværksættere faste, lave omkostninger. Det mener Thomas Rømer Jakobsen, der er City-Manager i Vordingborg.

- Der er jo flere forskellige greb, man kan tage i anvendelse, når man skal udvikle en bymidte og en detailhandel. Det her er et af dem. Det er med til, at nogle iværksættere kan komme i gang, siger Thomas Rømer Jakobsen til TV ØST.

Butikkerne skal organisere sig for at sikre overlevelse

Hvad mener du butikkerne skal gøre for at overleve i vores område?

- Først og fremmest skal de organisere sig. Nu har vi et helt dugfrisk eksempel fra Vordingborg. Så skal man sørge for at få et tæt samarbejde med det kommunale system, fortæller Thomas Rømer Jakobsen.

- Og så skal man forsøge at koncentrere byerne på nogle mindre områder, uddyber han.

Men butikkerne bliver jo blandt andet presset på grund af nethandel. Skal man ikke bare se i øjnene, at nogle bymidter er i gang med at blive afviklet?

- Nej, det synes jeg ikke. Nethandlen er et vilkår, som vi har kendt en del år efterhånden, og det er jo sådan set ligegyldigt, om man er i Nakskov eller hvor pokker man er, hvis man er nethandel kan man sende til hele verden. siger Thomas Rømer Jakobsen.

-  Det er et spørgsmål om at tillære sig den disciplin at have noget nethandel, og det er ikke så svært.

Se eller gense indslaget fra Nakskov: 

Det har været en stor succes at lokke nye butikker til Lolland med tilbuddet om gratis husleje i et år.  En af dem er en bolsjeforretning fra Mols.

Nyhedsoverblik