Gratis bus til museer på Vestsjælland skal gøre elever klogere

Elever i Vestsjælland kommer rundt til kulturinstitutioner gratis med bus. Det er en måde at opfylde kravene i skolereformen, mener kulturformidler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er blevet nemmere for skoleelever på Vestsjælland at komme tæt på kulturhistorien. Kulturbussen hedder den bus, der henter eleverne lige ved døren og bringer dem til kulturinstitutioner i området. 

- Det gør, at man kommer afsted, fordi det er så meget nemmere, end hvis man tager det offentlige, siger Heidi Tagmos Knudsen, lærer, Højbo Friskole.

quote Det her er et spørgsmål om at gøre det muligt at opfylde skolereformen

Katrine Vestergaard Brandstrup, museumsformidler, Kalundborg Museum

I tre år har bussen kørt, og siden er endnu flere kulturinstitutioner, blandt andre Andelslandsbyen, Tadre Mølle og Brorfelde blevet stop på vejen.

- Det ér det der skal til for at skolerne, især i de her landkommuner som vi er her på Vestsjælland, kommer ud til kulturinstitutionerne, siger Katrine Vestergaard Brandstrup, museumsformidler, Kalundborg Museum.

Bus er en nødvendighed

Det kan måske lyde som luksus at blive hentet og bragt lige til døren. Men ifølge kulturformidleren er det en nødvendighed.

- Det er politisk bestemt at skolerne i den nye skolereform skal have et bredere samarbejde med kulturinstitutionerne i Danmark, så det her er et spørgsmål om at gøre det muligt at opfylde skolereformen, siger Katrine Vestergaard Brandstrup.

Kulturbussen er et samarbejde mellem kommuner i Vestsjælland, Kulturregion Midt- og Vestsjælland og Sparekassen Sjælland.

 


Nyhedsoverblik