Græs fra Stevns scorer VM-hattrick i Rusland

VM i Rusland til sommer skal spilles på græs fra firmaet DLF, der har afdelinger på blandt andet Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når VM i fodbold til sommer bliver spillet i Rusland, så er det på græs udviklet af frøvirksomheden DLF, der har afdelinger på blandt andet Stevns.

DLF skal nemlig gøre græsset grønnere i Rusland. Firmaet har leveret græsfrø til otte ud af de 12 stadioner, hvor der skal afvikles VM-kampe. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

- Produktionsspecialister fra DLF har besøgt flere af banerne og rådgivet lokale groundsmen omkring græsvalget under de meget varierende klimaforhold – de spænder fra mildt subtropisk klima i Sochi ved Sortehavet til iskold indenlandsk klima længere mod nord på det store kontinent, lyder det fra Søren Halbye, der er salgs- og marketingdirektør i DLF.

DLF Græs
Læs også
Fodboldfinale spilles på sjællandsk græs
DLF Græs
Læs også
Fodboldfinale spilles på sjællandsk græs

Forskning og forædling

Man kan ligefrem sige, at DLF har scoret hattrick. Det er tredje VM i træk, at spillerne har dansk græs under støvlerne. Firmaet var også græsleverandør til slutrunderne i Sydafrika og i Brasilien.

- DLF's massive investering i forskning og forædling har resulteret i nye sorter med mange gode egenskaber, som der er brug for til at få banerne gjort turneringsklar, siger Søren Halbye.

DLF står for omkring 65 procent af det græsfrø, der bliver importeret til Rusland.


Nyhedsoverblik