Godt nyt til pendlerne: DSB forventer normal køreplan efter påske

Der er tale om en markant forbedring for kunderne, lyder det fra informationschef i DSB, Tony Bispeskov

13 driftsklare ME-lokomotiver efter påske er en god nyhed for de sjællandske pendlere. Det betyder nemlig, at køreplanen ser nogenlunde normal ud igen.

Efter påskeferien kan de sjællandske pendlere se frem til en nogenlunde normal køreplan fra DSB.

For her vil der stå 13 køreklare ME-lokomotiver klar, hvilket giver DSB mulighed for at køre de fleste regionaltog på Sjælland.

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

- Der er tale om en markant forbedring for kunderne, hvor vi næsten kommer tilbage på det normale antal afgange. Vi kommer også til at have flere siddepladser til pendlerne.  Samlet set vil cirka 85 procent af den normale siddepladskapacitet mellem Kalundborg og København og Nykøbing F og København være på plads efter påske, siger informationschef i DSB, Tony Bispeskov, i en pressemeddelelse. 

Læs også Forbrugerrådet: Pendlerne skal have godtgørelse fra DSB

Tjek Rejseplanen

I januar blev ME-lokomotiverne, som er dem, der trækker dobbeltdækkertogene, taget ud af drift. Og det skabte færre togafgange og færre siddepladser til pendlerne på Sjælland.

Efter påske vil der stadig være to myldretidstog mellem Kalundborg og København, som ikke kører.

- Jeg vil gerne takke kunderne for deres tålmodighed indtil nu. Ændringerne vil være at finde på Rejseplanen fra torsdag den 8. marts. Og så vil jeg afslutningsvis gerne pointere, at selvom det er markante forbedringer, vil det fortsat være lidt mere trangt end normalt på de to strækninger i myldretiderne, siger Tony Bispeskov.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App