Godt nyt til pendlerne: DSB forventer normal køreplan efter påske

13 driftsklare ME-lokomotiver efter påske er en god nyhed for de sjællandske pendlere. Det betyder nemlig, at køreplanen ser nogenlunde normal ud igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter påskeferien kan de sjællandske pendlere se frem til en nogenlunde normal køreplan fra DSB.

For her vil der stå 13 køreklare ME-lokomotiver klar, hvilket giver DSB mulighed for at køre de fleste regionaltog på Sjælland.

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

- Der er tale om en markant forbedring for kunderne, hvor vi næsten kommer tilbage på det normale antal afgange. Vi kommer også til at have flere siddepladser til pendlerne.  Samlet set vil cirka 85 procent af den normale siddepladskapacitet mellem Kalundborg og København og Nykøbing F og København være på plads efter påske, siger informationschef i DSB, Tony Bispeskov, i en pressemeddelelse. 

me lokomotiv dsb
Læs også
Forbrugerrådet: Pendlerne skal have godtgørelse fra DSB
me lokomotiv dsb
Læs også
Forbrugerrådet: Pendlerne skal have godtgørelse fra DSB

Tjek Rejseplanen

I januar blev ME-lokomotiverne, som er dem, der trækker dobbeltdækkertogene, taget ud af drift. Og det skabte færre togafgange og færre siddepladser til pendlerne på Sjælland.

Efter påske vil der stadig være to myldretidstog mellem Kalundborg og København, som ikke kører.

- Jeg vil gerne takke kunderne for deres tålmodighed indtil nu. Ændringerne vil være at finde på Rejseplanen fra torsdag den 8. marts. Og så vil jeg afslutningsvis gerne pointere, at selvom det er markante forbedringer, vil det fortsat være lidt mere trangt end normalt på de to strækninger i myldretiderne, siger Tony Bispeskov.


Nyhedsoverblik