Godt nyt, fuglekiggere: Særlig høg sætter rekord i Danmark

Rovfuglen sætter rekord i 2016. Fuglen er blandt andet set meget ved Gedser og på Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

2016 har været et godt ord for steppehøg-entusiaster i Danmark. Aldrig før er der nemlig set så mange af dem i landet.

Dansk Ornitologisk Forening fortæller, at de har fået melding om tæt på 800 observationer af steppehøge. I 2010 var tallet kun på 41.

- Det er det største antal nogensinde, og det er bemærkelsesværdigt. Og det er en populær fugl, der er flot og eftertragtet at observere. Det er en god dag, når du har set én. Så når der nu pludselig kan opleves flere på en dag, så er det en unik oplevelse, siger ornitolog Henrik Haaning Nielsen.

quote Det er det største antal nogensinde, og det er bemærkelsesværdigt

Henrik Haaning Nielsen, ornitolog 

I regionen på gennemtræk

For ti år siden var steppehøgen en sjældenhed i Danmark, men efter fuglen har udvidet sit leveområde mod nordvest, ser vi flere og flere. Fuglen yngler i dag blandt andet i Sverige og Finland. I øjeblikket er de fugle, som vi ser her i landet, kun på gennemtræk.

- Stevns har haft mange steppehøge, da de modtager trækket fra Falsterbo i Sverige. Så der er set en del. Og så er der også gjort mange observationer omkring Gedser, siger Henrik Haaning Nielsen.

Også på det sydlige Lolland er der gjort adskillige observationer. 

quote Det er en god dag, når du har set én. Så når der nu pludselig kan opleves flere på en dag, så er det en unik oplevelse

Henrik Haaning Nielsen, ornitolog

Uforklarligt hvorfor de pludselig er her

Der er ifølge ornitologen ikke nogen klar forklaring på, hvorfor vi pludselig i år ser så mange af fuglene.

- Det er svært at sige, men det har meget at gøre med vejrforhold. I foråret og her i efteråret har vi haft lang tid med varmt vejr og østenvinde, hvilket gør at fuglene kommer endnu længere mod nordvest.

Steppehøgen minder en del om hedehøgen, som ses meget omkring Vadehavet. Den lever primært af mindre gnavere og småfugle.


Nyhedsoverblik