Godsejer rydder område: Vil dele en af Sjællands bedste udsigter med andre

02:54

På landevejen mellem Bisserup og Holsteinborg på det sydvestlige Sjælland er der igen kommet liv i den smukke udsigt ved områdets ældgamle Holsteinborg Gods. Video: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Et stort område ved landevejen i Rude ved Bisserup er blevet ryddet for træer. Godsejeren vil dele en af de bedste udsigter på Sjælland med andre.

En slags renovering af landskabet sker i disse dage ved landevejen ved Holsteinborg Gods, der ligger i Rude ved Bisserup.

I hele 13 generationer på Holsteinborg Gods har krattet mellem landevejen og vandet fået lov at vokse til, men det er nu slut.

Ældgamle træer, buske og andet krat er blevet ryddet, så udsigten for de forbikørende nu er noget anderledes, end den plejer at være.

- Alt det der groede til her, gjorde at man overhovedet ikke fra vejen kunne se udsigten, siger godsejer Ulrich Greve Holstein-Holsteinborg. 

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: TV ØST

Historisk udsigt

Det er godsejeren, der med midler fra en fond har stået i spidsen for rydningen, så den flotte udsigt over Noret ikke længere kun er forbeholdt dem, der bor på godset.

- Det er en fuldstændig fantastisk udsigt, hvor man ser Sydvestsjællands dobbeltkyst med det store hav i baggrunden, fortæller godsejer Ulrich Greve Holstein-Holsteinborg.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: TV ØST

I samme forbindelse er det oprindelige stendige fra 1725 til den barokke have også ved at blive forlænget.

Ifølge godsejeren er rydningen også en en måde, hvorpå man kan bevare det historiske udtryk i området.

- Vi svæver på historiens vinger - 300 år tilbage - ved at have åbnet det hele, lade alléen, der blev anlagt i 1725 stå frit som en søjlerække ned over marken her, siger han.

Håber på turister vil se det

Arbejdet ved det lokale gods er blevet bemærket hos de lokale, ogmange er imponerede over udsigten, som ellers i årevis har gemt sig bag det bevoksede område.

- Det er bare så smukt, og nu når foråret endelig kommer, så vil vi kunne glæde os ekstra over det, siger Ernst Jensen fra Bisserup.

Ifølge godsejeren håber han, at rygtet om den nye flotte udsigt kan sprede til mere end lokalområdet.

- Det kunne jo være, at turisterne så også kunne se, hvor dejligt, vi har det hernede, siger han.

Det fulde arbejde ved godset er færdigt til juni. Godsets have er i øvrigt åbent for offentligheden hele året rundt.

Det fældede krat vil blive solgt som flis. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App