Gæsterne på Kragerup Gods får inden længe mulighed for at stifte bekendtskab med eksempler på finere gammeldags dansk festmad.
I godsets arkiv nede i kælderen blev der for nylig fundet en stak af godsets gamle kogebøger. De har inspireret godsets ejer, Birgitte Dinesen, til at genoplive et stykke af Danmarks gastronomiske fortid.
- Historie skal leve, og jeg har tænkt mig, at de gamle menuer skal være en del af vore nye madpolitik på vores Restaurant Blixen, siger Birgitte Dinesen til TV ØST og tilføjer, at der er masser af inspiration at hente i de gamle kogebøger
Opskrifter dateret til 1826
De ældste opskrifter, der er fundet, er dateret 1826, men så langt tilbage behøver man ikke at søge, for at finde eksempler på mundvandsfremkaldende lækkerier.
Her er et uddrag af en festmenu der blev serveret for godsets gæster ved en fest i 1936:
Karamelrand med slør, benløse fugle, soufflé, ostepinde og naturligvis blev middagene på godset indledt med klar suppe og dertilhørende trøfler, når det skulle være ekstra fint.
Der skal dufte af hygge på godset
Nu skal Birgitte Dinesen sammen med sin mor, Marie-Louise Dinesen, og godsets kokke finde frem til, hvilke af de gamle retter der skal genskabes og indgå i menuen på Restaurant Blixen.
Men alle godsets gæster vil mærke duften af godsets nye madstil når de ankommer.
- Så skal der dufte af hjemmebagte boller med kardemomme med tandsmør og hjemmelavet blommesyltetøj, siger Birgitte Dinesen og Marie-Louise Dinesen i kor.