Glostrup-politiker udlejer boliger på Lolland - Socialdemokratiet vil nu ændre lovgivningen

Et beslutningsforslag fremsat af Socialdemokratiet skal torsdag førstebehandles. Det skal stoppe udlejning af faldefærdige ejendomme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal sættes en stopper for udlejning af faldefærdige ejendomme.

Det er målet med et beslutningsforslag, som socialdemokratiet har stillet, og som skal førstebehandles i Folketinget torsdag.

Forslaget kommer i kølvandet af, at TV ØST tidligere har fortalt, hvordan socialudvalgsformanden i Glostrup Kommune gennem boligselskabet Anto udlejer billige boliger i Lolland Kommune.

Ifølge beslutningsforslaget skal der lovgives mod boligspekulanters udlejning af faldefærdige huse til udsatte borgere og familier, som der står. Og det skal sikres ved, at kommunerne får bedre redskaber, forklarer socialdemokraten Magnus Heunicke.

quote Vi bliver alle sammen tabere, hvis vi tillader, at den her form for kynisk spekulation skal gå ud over de allermest sårbare af vores familier

Magnus Heunicke (S), 

- Vi skal give kommunerne nogle bedre redskaber til at forhindre kynisk boligspekulation, hvor boligspekulanter køber faldefærdige rønner op, som egentlig ikke er egnet til bopæl overhovedet, og lejer dem ud til sociale klienter, siger Magnus Heunicke.

Kommuner skal kunne godkende ejendomme

Under forhandlingerne skal det drøftes, hvordan kommuner kan få mulighed for at godkende en bygning, inden den bliver lejet ud for netop at undgå, at der bliver spekuleret i udlejningen af de dårligste ejendomme.

politiker_og_udlejer_af_billige_boliger.transfer.jpg
Læs også
Politiker i dobbeltrolle:
Udlejer billige boliger på Lolland – mens han er byrådspolitiker i Glostrup
politiker_og_udlejer_af_billige_boliger.transfer.jpg
Læs også
Politiker i dobbeltrolle:
Udlejer billige boliger på Lolland – mens han er byrådspolitiker i Glostrup

- Vi kan se, at problemet er stigende, lyder det fra Magnus Heunicke.

- Der foregår en trafik af familier, sociale klienter, folk, der har det økonomisk og socialt dårligt til nogle udvalgte kommuner. Lolland er én af dem. Og kommunen kan ikke gøre mere, end den i forvejen gør. Den har brug for nogle flere redskaber for at forebygge, at det her sker.

Se eller gense indslaget: Socialudvalgsformanden i Glostrup Kommune har tidligere talt for at sende kontanthjælpsmodtagere til Lolland. Her udlejer han selv 66 boligere, hvor størstedelen er på overførselsindkomst. Samtidig er 12 af lejlighederne blevet erklæret uegnet til beboelse af Lolland Kommune.

Kommunerne efterspørger redskabet

Det lyder som noget, der kan lægge en del bureaukrati måske over på kommunerne?

- Det er netop kommunerne, der efterspørger det her redskab. For som det er i dag, kan de kun vente på, at en bolig bliver udlejet. Så skal de ind og vurdere, og banke på døren og sige, hvordan er de her standarder?, og derefter skal de så lave en genhusning af familien og kondemnere boligen, siger Magnus Heunicke.

- Men der er ulykken jo allerede sket. Og vi har familier med små børn, der bor i kummerlige og sundhedsfarlige vilkår. 

Læs også
Glostrup-politiker udlejer billige boliger på Lolland: Nu trækkes minister ind i sagen
Læs også
Glostrup-politiker udlejer billige boliger på Lolland: Nu trækkes minister ind i sagen

I morgen skal det førstebehandles i Folketinget. Hvad er dit indtryk - hvor sandsynligt er det, at det kommer igennem det her?

- Jeg håber meget, at sådan set alle partier i Folketinget støtter det her. Jeg har fået gode tilkendegivelser fra både mange ordførere og partier. Det er klart, at nu skal vi igennem folketingsbehandlingen, men det her er et samfundsproblem. Vi bliver alle sammen tabere, hvis vi tillader, at den her form for kynisk spekulation skal gå ud over de allermest sårbare af vores familier, siger Magnus Heunicke.


Nyhedsoverblik