Glad svinebonde: Det er jo helt fantastisk

Danish Crown har planer om at hæve kiloprisen på svinekød med 60 øre, og det har stor betydning for svinebønderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det gør en stor forskel for Peter Kiær, at Danish Crown frem mod 2021 vil sætte kiloprisen på svinekød op med 60 øre. Han er nemlig svinebonde.

- 60 øre lyder ikke af meget. Det lyder som næsten ingenting. Men alene for min lille virksomhed her betyder det mere eller mindre en halv million kroner om året, fortæller han til TV ØST.

Derfor var det ikke overraskende en meget glad svinebonde, som TV ØST mødte på hans gård i Terslev i Faxe Kommune.

- Det er jo helt fantastisk at høre, at Danish Crown, som jeg er medejer af, tager noget initiativ til endelig at sætte nogle målsætninger, siger han.

Kan give flere job

Danish Crown sætter blandt andet prisen op med henblik på igen at kunne hæve produktionen, som har været faldende gennem en årrække. Det håber Danish Crown vil betyde flere job på slagterierne.

Og Peter Kiær kan også godt forestille sig, at det er sådan, det kommer til at gå.

- Det må tiden selvfølgelig vise, men hvis prisen kan holdes godt oppe i luften, så er der i hvert fald større chance for, at svinene bliver i Danmark og ikke bliver produceret i andre lande i Østeuropa som for eksempel Polen eller Rumænien, siger han.

I alt er der 231 svineproducenter i vores område, og de har i alt leveret 1,3 millioner svin til Danish Crown-slagteriet i Ringsted.


Nyhedsoverblik