Glad og overrasket: 18-årige Laura Andréa ender i byrådet

Hun er blot 18 år gammel - men snart kan gymnasieeleven Laura Vestina Andrea (S) kalde sig den absolut yngste i byrådet i Faxe Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg er simpelthen så glad. Jeg havde håbet på det, men jeg havde ikke drømt om at det kunne ske.

Sådan lyder ordene fra en tydeligt overrasket socialdemokraten Laura Andréa, der som blot 18-årig bliver absolut yngst i byrådet i Faxe Kommune.

Hun bor til daglig på landet i kommunens østlige del tæt på landsbyen Spjellerup. Til daglig går hun på Køge Gymnasium og har derfor skulle klemme end valgkamp ind mellem afleveringerne i gymnasiet.

Vil være de unges stemme

Netop hendes unge alder ser Laura Andréa som en klar styrke.

- Vi har nogen, der repræsenterer de helt unge,  nogen der repræsenterer midtergruppen og nogen, der repræsenterer de ældre. Jeg tror virkelig, det gavner kommunen, fordi jeg også kan byde ind med noget, siger Laura Andréa til TV ØST.

Hendes valgkamp har blandt andet fokuseret på at skabe bedre forhold for udsatte børn og unge. Samtidig vil hun gerne gøre kommunen til et attraktivt sted for unge ved blandt andet at arbejde for et ungdomshus i hovedbyen Haslev. Det skal være et sted, hvor de unge selv kan sætte rammerne og gøre det til deres eget sted.

Flere skal flytte tilbage

Laura Andréa vil desuden arbejde for, at Faxe Kommune blive et attraktivt sted at bosætte sig, når man har færdiggjort sin uddannelse. For som mange andre landkommuner oplever Faxe, at de unge flytter ud af kommunen for at uddanne sig, men at de ikke nødvendigvis flytter tilbage igen.

- Vi har ungdomsskolen til dem, der går i folkeskolen. Men jeg synes, vi mangler noget til dem, der er lige det ældre, så de kan skabe et netværk og få et tilhørsforhold til kommunen, så man også har lyst til at komme tilbage senere.


Nyhedsoverblik