Gisselfeld Gods kæmper mod ny motorvej: Sagen kan ende hos EU

Den kommende motorvej mellem Rønnede og Næstved kan ende med at blive et EU-spørgsmål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den kommende motorvej mellem Rønnede og Næstved fik en blandet modtagelse, da et politisk flertal i Folketinget forleden enige om, at motorvejen skal gå nord om Holme Olstrup - den såkaldte linjeføring A.

Motorvejen kommer ifølge planerne til blive lagt nær et af Danmarks største godser, Gisselfeld Gods, og det er godsforvalter Jens Risom ikke meget for.

- Det er stærkt demotiverende, når både Holmegaard og Gisselfeld har skudt rigtig mange hektar ind i naturgenopretning. Sammen med staten er der investeret tocifrede millionbeløb i disse projekter, der blandt andet omfatter genslyngning af Susåen og nedlæggelse af landbrugs- og skovdrift. Så lægger man en motorvej lige op ad det. Det er svært at forstå, siger Jens Risom til avisen.

Derfor overvejer at bringe sagen om placeringen af motorvejen videre til EU. Det udtaler Jens Risom til Børsen. 

 
  Foto: TV2 ØST
motorvejen.jpg
Læs også
Næstved-motorvejen: "Den skærer lige igennem mine afgræsningsarealer"
motorvejen.jpg
Læs også
Næstved-motorvejen: "Den skærer lige igennem mine afgræsningsarealer"

Det kan ifølge godsforvalteren og to bylaug gå ud over naturen og dyrelivet, hvis motorvejen ender med at blive etableret nord om Holme Olstrup.

Motorvejen er planlagt, men byggeriet venter på at gå i gang, fordi der mangler finansiering af motorvejen. Projektet bliver dyrere end planlagt.


Nyhedsoverblik