Ghettoudspil vil få konsekvenser for beboere i Slagelse

Ringparken i Slagelse er et af de socialt udsatte områder, som er på ghettolisten. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Torsdag formiddag vil regeringen fremlægge deres ghettoudspil. Det vil blandt andet få konsekvenser for beboere i Slagelses ghettoområder.

Årtier med utryghed, trusler, kriminalitet, ledighed og kommunale millionunderskud kan måske få en ende. For torsdag formiddag vil regeringen fremlægge deres ghettoudspil. 

Det kan få konsekvenser for beboere i blandt andet Slagelse Kommune. 

Her er det Motalavej og Ringparken, der har været på ghettolisten i årevis, som forventes at gennemgå en nyskabelse og et genhusningsprojekt over de næste 10 år. Det oplyser VD Online. Projektet finansieres muligvis gennem frasalg og delvist støtte fra Landsbyggeforeningen.

Man vil gerne de mange ens familielejligheder til livs og derved skabe et mere varieret kvarter. Det vil blandt andet betyde genhusning for de berørte.

- Men ingen skal naturligvis sættes på gaden. Bestemt ikke. Men vi skal have ændret boligpolitikken, siger boligminister Ole Birk Olesen, LA.

Regeringens ghettoudspil fremlægges på et pressemøde klokken 11.00 i dag, torsdag. 

Allerede nu er der kommet dele af ghettoplanen frem. Du kan se det, vi ved herunder.
 

GHETTOUDSPIL


Det ved vi allerede nu før ghettoudspillet er fremlagt:
  • Dobbeltstraf i særlige områder: Regeringen vil give dobbeltstraf til bestemte forbrydelser i udvalgte dele af landet. Det er op til politiet at udpege de specifikke områder – også kaldet skærpede strafzoner.
 
  • Kontanthjælpsmodtagere kan straffes: Ifølge TV 2s oplysninger forslår regeringen, at kontanthjælpsmodtagere fremover skal kunne straffes økonomisk, hvis de flytter ind i en række udvalgte ghettoområder.
 
  • Udsmidning af boliger: Det skal være lettere for boligselskaber i socialt belastede områder at smide kriminelle og deres familier ud. Hvis en person begår ”utryghedsskabende kriminalitet” inden for en kilometer fra bopælen, skal både den kriminelle og familien kunne smides ud af lejligheden. Det gælder dog kun, hvis forbrydelsen har udløst ubetinget frihedsstraf.
 
  • Udsatte børn i ghettoområderne: Der skal sættes tidligere og mere målrettet ind for at hjælpe udsatte børn i ghettoområderne. Derfor vil regeringen give kommunerne lettere adgang til oplysninger om borgere i bestemte områder, så et socialt udsat barn bliver opdaget tidligere.
 
  • Børn skal presses i daginstitution: Børn fra boligområder på regeringens ghettoliste skal gå i daginstitution fra de er et år. Ellers skal kommunen afgøre, om børneydelser kan standses. Det skriver Kristeligt Dagblad.
 
  • Belønning for karakterer i folkeskolen: Det skal udløse en kontant belønning til kommunerne, hvis elever med ikke-vestlig baggrund består eller får højere karakterer ved folkeskolens afgangsprøver end gennemsnittet i af den samme gruppe året før. Det skriver Politiken.
 
  • Gymnasierne skal i højere grad kunne vælge sine elever: Fordelingen af elever med udenlandsk baggrund skal i nogle tilfælde prioriteres højere i udvalg, der fordeler ansøgere. Alle gymnasier skal have mulighed for at blive profilgymnasier. Det betyder, at de selv kan bestemme kriterierne for 25 procent af de elever, de optager. Det skriver Berlingske.

Kilder: TV2, Berlingske, Politiken, Kristeligt Dagblad

Læs også Ghettoudspil: Boligforeningsformand håber på kortere sagsbehandling for at smide kriminelle ud

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App