Ghetto i Nykøbing Falster vil uddanne unge coaches

Det boligsociale projekt i ghettoen Lindholm i Nykøbing Falster har indgået samarbejde med DGI om at uddanne unge til foreningsliv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De er næsten lige blevet tilføjet til regeringens ghettoliste, boligområdet Lindholm i Nykøbing Falster.

Men den liste har de ikke tænkt sig at blive stående på. 

- Vi vil rigtig gerne have, at Lindholm bliver et ganske almindeligt boligområde. Vi skal ud af ghetto-listen. Det skal ikke være et område, der er ilde set, for det er et super godt område, siger Karin Sneevang, der er projektchef for helhedsplanen for Lindholm.

quote Foreningsliv eller bevægelse er vigtigt alle vegne. Vi ved, at det er med til at øge livskvaliteten. Vi ved, at det er med til at styrke demokratiforståelsen

 Kevin Arildtoft Moer, ledelseskonsulent hos DGI Storstrømmen

Som en del af planen om at blive streget fra den liste, har det boligsociale projekt i området netop indgået et samarbejde med DGI om at uddanne unge i området til såkaldte streetcoaches.

Det betyder blandt andet, at de unge skal uddannes i selv at kunne sætte gang i aktiviteter i området.

- DGI skal give de unge en uddannelse, så de unge, de kan lave de her aktiviteter ude i områderne, når vi ikke er her mere, siger Karin Sneevang og henviser til det boligsociale projekt, som løber over fire år.

Fællesskaber styrker demokratiforståelse

Selvom man i et lignende projekt i Holbæk har fokuseret kun på streetfodbold, så mener Karin Sneevang, der er mange flere muligheder.

- Det kan være e-sport og det kan være dans, det kan være alle mulige former for sport, siger hun.

Ifølge DGI Storstrømmen er foreningsliv og aktiviteter med fællesskab som omdrejningspunktet klart vejen frem.

- Foreningsliv eller bevægelse er vigtigt alle vegne. Vi ved, at det er med til at øge livskvaliteten. Vi ved, at det er med til at styrke demokratiforståelsen. Vi ved, det er med til at styrke fællesskaber. Og vi ved jo, at fællesskaber er gavnlige for den menneskelige natur, ganske enkelt. Vi agerer bedst, når vi er sammen med andre mennesker, siger Kevin Arildtoft Moer, ledelseskonsulent hos DGI Storstrømmen.

Og det er den unge Faisal Ali helt enig i. Han bor i området og ser frem til projektet:

- Hvis man styrker fællesskabet, så bliver det bedre og bedre, og så bliver man måske gode venner, og så kan man gå ud sammen og spille fodbold sammen, så det styrker fællesskabet, siger Faisal Ali, der bor Lindholm-området.

Han vil selv se frem til at være en del af projektet.

- Jeg vil være stolt over mig selv, af at have gjort noget godt for andre, siger han.

Rammer borgere der ikke bevæger sig

I Holbæk startede man i Ladegårdsparken et lignende projekt sidste år. Også Slagelse Kommune har valgt at indgå et samarbejde med DGI om lignende projekter i tre store boligområder: Ringparken, Sydbyen og Motalavej.

DGI hjælper med at finansiere projektet ved at søge puljer og fonde. Samtidig hjælper de med deres ekspertise i at organisere unge i foreningsliv.

Hos DGI Storstrømmen er man sikker på, at den model holder.

- Når vi går ind i sådan et udsat boligområde som det her, så er det jo typisk nogle borgere som ikke typisk er med i det danske foreningsliv eller bevæger sig i forvejen. Og det er jo så noget, som den her samarbejdsaftale kan være med til at sikre, siger Kevin Arildtoft Moer, ledelseskonsulent hos DGI Storstrømmen.

De første 11 unge fra området Lindholm begynder på uddannelsen til marts.


Nyhedsoverblik