Flere kan være ofre for hjemmehjælper

En hjemmehjælper er sigtet for blandt andet røveri mod en 86-årig kvinde i Tølløse, som hun gav sovepiller og derefter bestjal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Midt- og Vestsjællands Politi har udvidet efterforskningen i sagen, hvor en 45-årig kvindelig hjemmehjælper er sigtet for blandt andet røveri mod en 86-årig kvinde i Tølløse, som hun gav sovepiller og derefter bestjal.

Det skriver Nordvestnyt.

Fredag modtog politiet en anmeldelse om en anden 86-årig kvinde fra samme område i Tølløse, hvor den oprindelige sag er foregået, der gennem de seneste måneder har mistet penge fra sin pung.

quote Vi hæfter os ved, at hændelsesforløbet i de forskellige sager ligner hinanden

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi

Ifølge den nye anmeldelse, der blev indgivet fredag først på eftermiddagen - altså efter, at røverisigtelsen mod hjemmehjælperen var blevet kendt i offentligheden - har den pågældende kvinde tre gange i løbet af en måned fået blackout og efterfølgende sovet i op til 12 timer.

Det er uklart, hvor det skulle være sket, men ifølge anmeldelsen kan det være helt tilbage til begyndelsen af december.

Afviste anklager

Dermed ligner hændelsesforløbet det samme som i sagen, hvor den 45-årige hjemmehjælper allerede er sigtet. De forhold er begået inden for de seneste to uger, og den 45-årige erkendte sig skyldig i grundlovsforhøret i torsdags.

Men hun afviste ifølge avisen samtidig, at hun skulle have gjort noget lignende i andre tilfælde. 

stok_3.jpg
Læs også
Hjemmehjælper bedøvede 86-årig kvinde med sovepiller
stok_3.jpg
Læs også
Hjemmehjælper bedøvede 86-årig kvinde med sovepiller

På baggrund af den nye anmeldelse og muligvis også en tredje sag vil politiet dog nu undersøge, om der kan være en forbindelse mellem sagerne.

- Vi hæfter os ved, at hændelsesforløbet i de forskellige sager ligner hinanden. Nu skal vi undersøge, om den 86-årige i den nye anmeldelse også har haft hjemmehjælp, og det er selvfølgelig helt naturligt også at undersøge, hvor den 45-årige kvinde har haft sin gang som hjemmehjælper. Det skal vi forsøge at få afdækket i samarbejde med Holbæk Kommune, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, til Nordvestnyt.

Han oplyser, at den 45-årige foreløbigt ikke er afhørt om de nye forhold, og der er heller ikke rejst nye sigtelser.

Forsvarer: Det er helt nyt for mig

Kvindens beskikkede forsvarer, Gitte Lyngbo Philip, har først hørt om de nye anmeldelser mandag formiddag gennem Nordvestnyt, så hun har svært ved at forholde sig til dem.

- Det er helt nyt for mig, men jeg mener ikke, at det har noget med min klient at gøre, siger Gitte Lyngbo Philip.


Nyhedsoverblik