Fyringsrunde i Kalundborg: Nu har de ansatte fået besked

19 stillinger skal spares væk i Center for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg Kommune. Onsdag fik medarbejderne at vide, om de er blevet fyret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I sidste uge kom det frem, at 19 ud af 100 medarbejdere skal spares væk i Center for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg Kommune. Stillingerne spares væk på grund af et underskud på otte millioner kroner.

Onsdag ved middagstid fik medarbejderne besked om, hvem der skal fyres. 

- Der kommer otte fyringer, en har selv sagt op, fire medarbejdere skal rykkes til ældreområdet, og to bliver rykket over til bo og aktivitet, siger Hanne Damsgaard, personalechef i Kalundborg Kommune. 

- Seks skal ned i tid, hvor to af de seks har fået en seniorordning med fuld pension, tilføjer hun.

Opsiges fra 1. april

I kommunen har medarbejderne en partshøringsperiode, som varer mellem 14 dage og tre uger alt efter ens overenskomst. I den periode kan medarbejderne henvende sig til kommunen, hvis de har nogle indsigelser.

Kalundborg_Kommune.jpg
Læs også
Fyringer i Kalundborg: Pårørende kommer til at trække læsset
Kalundborg_Kommune.jpg
Læs også
Fyringer i Kalundborg: Pårørende kommer til at trække læsset

- I partshøringsperioden vil vi prøve at få flere omplaceret, siger Hanne Damsgaard fra Kalundborg Kommune. 

Centerchef Dorte Rasmussen forklarer, at der i en længere periode har været et overskud af medarbejdere, og et merforbrug som nu skal hentes hjem. Nu håber kommunen at hente pengene ved at spare stillinger væk og regner med at kunne afdrage på underskuddet fra 2019.

Her tænker kommunen, at der vil være et mindre forbrug og styr på forholdet mellem indtægter og udgifter, så det kan blive en realitet.

Der skal løbes hurtigere

Hos fagforeningen SL, Socialpædagogerne på Midtsjælland, er der op til i dag gået mange tanker gennem medarbejdernes hoveder. Hvem skulle fyres, og hvilke ændringer ville det gå?

- Medarbejderne er utrygge. De aner ikke, hvordan deres arbejdsopgaver vil komme til at se ud, eller om de skal til at løbe stærkere for at nå det hele, sagde Lene Kümpel, næstformand i SL Midtsjælland, tidligere til TV ØST

Baggrunden for problemerne i Kalundborg strækker sig tilbage til 2016, hvor et underskud på behandlingsområdet langsomt har vokset sig større og større.

Fra 1. april starter opsigelsesperioden. Her har medarbejderne tre til seks måneders opsigelse, som varierer, alt efter hvor lang tid de har været ansat. 


Nyhedsoverblik