Fugleinfluenza fundet i død ørn ved Slagelse

Fødevarestyrelsen oplyser, at der er fundet fugleinfluenzavirus af typen H5N6 i en død havørn nær Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er fundet fugleinfluenzavirus af typen H5N6 i en død havørn i en skov nær Slagelse.

Det oplyser Fødevarestyrelsen pressemeddelelse.

Så længe der ikke er fundet flere døde fugle, indfører styrelsen dog ikke skærpede krav til hold af fugle og fjerkræ, lyder det i en pressemeddelelse.

- Der er ingen grund til større alarm. For det første er rovfugle dem, der er allermest følsomme for at få fugleinfluenza, fordi de jo spiser andre fugle, både døde og levende, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen John Larsen til Ritzau og tilføjer:

- For det andet, så har vi kendt til denne type fugleinfluenza i over et år fra blandt andet Sydkorea. Og den har ikke været et problem for mennesker.

Fundet er ifølge Fødevarestyrelsen ikke overraskende, fordi der med stor sandsynlighed er tale om den samme type H5N6, som også er fundet sporadisk i vilde fugle i andre lande i Europa. Der har ikke været rapporteret om smitte til mennesker med denne fugleinfluenzatype.

Ingen skærpede krav

På nuværende tidspunkt indfører Fødevarestyrelsen ikke skærpede krav i forhold til fugle og fjerkræ. Hvis der bliver fundet fugleinfluenza i flere døde fugle i naturen, vil Fødevarestyrelsen igen overveje, om der er behov for skærpede krav til landets fugle- og fjerkræejere for at forhindre smitte til deres besætninger. 

Havørn på Lolland.jpg
Læs også
Flere danske havørne er døde af smitsom fugleinfluenza
Havørn på Lolland.jpg
Læs også
Flere danske havørne er døde af smitsom fugleinfluenza

Hvad enten man er privat eller professional fjerkræavler, bør man som altid følge de almindelige regler for god smittebeskyttelse som skifte af sko, inden man går ind til sit fjerkræ.

Det er første gang siden april 2017, at der er fundet fugleinfluenza i en vild fugl i Danmark. Vi har ikke haft et fugleinfluenza-udbrud hos tamme danske fugle siden februar sidste år.

Læs mere om fugleinfluenza her.


Nyhedsoverblik