Frustreret ejer fik fjernet 21 hunde: Troede ikke, der var tale om misrøgt

Arkivfoto.

21 hunde er blevet fjernet fra en adresse på Lolland på grund af vanrøgt. Ifølge ejeren er det en misforstået udlægning af sagen.

En tydelig frustration og afmagt kommer til udtryk, når ejeren til 21 fjernede hunde prøver at udlægge sin version af forløbet, som hun mener er løbet af sporet i medierne.  

Lørdag blev 12 hvalpe og ni voksne hunde af racerne Labrador, Chihuahua og Chinese Crested fjernet fra hjemmet, da en anonym anmeldelse om misrøgt førte til et besøg fra Dyreværnet og politiet. 

Dyreværnet kommer her og siger, at de vil hjælpe mig. Hun (direktør, red.) mener, at mine chihuahuaer skal kastreres og steriliseres, og jeg bliver glad for hjælpen. Vi krammer endda

Hundeejeren

Hundene blev vurderet til at være underernærede, og hvalpene var fyldt med orm, selvom ejeren kan fortælle, at de har fået ormekur. 

- Dyreværnet kommer her og siger, at de vil hjælpe mig. Hun (direktøren, red.) mener, at mine chihuahuaer skal kastreres og steriliseres, og jeg bliver glad for hjælpen. Vi krammer endda, siger ejeren til TV ØST. 

Ikke på noget tidspunkt mener ejeren, at Dyreværnet nævner, at der er tale om misrøgt af dyrene, hvorfor hun også er frustreret over mediernes udlægning af sagen. 

- Jeg skriver under på papirerne i den tro, at det er for at kastrere og klippe negle på mine hunde, siger ejeren. 

Ejeren har endnu ikke haft modet til at kontakte Dyreværnet for at konfrontere dem med deres udlægning. 

Læs også Dyreværnet anmelder ejer for misrøgt af 21 hunde

Ikke ondskab, men uvidenhed 

Hos direktøren i Dyreværnet er der ikke noget at rafle om. Det er gjort klart overfor ejeren, at dyrenes stand ikke var i orden. Derfor er sagen nu også meldt til politiet. 

- Vi påpegede flere ting, som var en overtrædelse af Dyreværnsloven, siger Rikke Christensen-Lee, direktør i Dyreværnet.

Vi går ind for, det vi har gjort og er glade for at have hjulpet hundene

Rikke Christensen-Lee, direktør i Dyreværnet

- Ellers var min kommunikation med ejeren venlig, og jeg forklarede, hvorfor det var nødvendigt at tage dyrene med, fortsætter hun. 

Direktøren understreger, at der ikke er tale om ondskab fra ejerens side, men uvidenhed om, hvordan hundene skal passes og plejes. Det handler om at forebygge en lignende situation i fremtiden. 

- Som dyrlæge har jeg pligt til at anmelde, når jeg ser overtrædelser af Dyreværnsloven, siger direktøren. 

- Vi går ind for det, vi har gjort, og er glade for at have hjulpet hundene. 

Læs også Anmeldelser af dyreværnssager er højest på Lolland og Falster

Ejeren forstår ikke kritikken

Som TV ØST tidligere har fortalt, kan ejeren bekræfte, at Dyreværnet konstaterer, at en Chinese Crested har dårlige tænder, og at den fodertype, som ejeren brugte, ikke var god nok. 

- De (Dyreværnet, red.) fortæller mig, at Leo (Chinese Crested, red.) har dårlige tænder, og at det foder, jeg giver, ikke er godt nok, siger ejeren. 

Hvorfor ville folk overlade deres hunde, hvis ikke jeg kunne passe på dem?

Hundeejeren

Endnu en kritik, som ejeren ikke kan forstå, er, at opgaven er vokset hende over hovedet. 

- Jeg har taget mig af min Chinese Crested, da den fik tæv af sin forrige ejer, og så har jeg overtaget hunde for en kvinde med brystkræft, siger ejeren. 

- Hvorfor ville folk overlade deres hunde til mig, hvis ikke jeg kunne passe på dem?, lyder spørgsmålet fra ejeren. 

Læs også Udsultede hunde blev fjernet: Ejeren slipper for retsligt efterspil

Ejeren er nu politianmeldt

Mandag kunne TV ØST fortælle, at ejeren slipper for retsligt efterspil, da der ikke er tale om misrøgt, men underernæring. 

Derudover kunne ejeren se frem til at få fire af hundene igen. To af dem bliver ifølge Dyreværnet leveret til ejeren i dag, mens to er knyttet til et kuld hvalpe, der ikke kan undvære dem. Desuden har en af de to, der ikke kan udleveres, været i livsfare, men er nu i bedring.   

Dyreværnet har nu besluttet at politianmelde ejeren. 

- Det handler overordnet om dyrenes sundhed, dyrenes adfærd, hvordan de bor, og hvordan de huses. Den vigtigste sætning er nok, at de skal beskyttes bedst muligt, siger Rikke Christensen-Lee.

Ejeren er anonym i artiklen, men er redaktionen bekendt. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App