Frivillige indsamler mad til socialt udsatte

Foreningen Kontant Kærlighed har spredt sig til adskillige byer i Region Sjælland, og nu samler flere frivillige mad ind til socialt udsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

10 ton.

Så meget mad har den frivillige forening Kontant Kærlighed samlet ind til socialt udsatte på Sjælland og øerne.

Kontant Kærlighed, der for blot tre måneder siden blev startet af pensionisten René Celinder, har oprindeligt sine rødder i København. Men nu har foreningen for alvor vundet indpas i Region Sjælland, Lolland og Falster, hvor flere lokale afdelinger er begyndt at spire.

- Der er mange mennesker, der har brug for det herude. Det kunne blive dig næste gang, så derfor er vi de steder, hvor vi kan række ud. Hvor end vi kan komme og hjælpe, så gør vi det, siger René Celinder til TV ØST.

Foreningen, der har faste afdelinger i både Ringsted og Nykøbing Falster, indsamler ikke penge, men beskæftiger sig udelukkende med donationer af mad eller andre dagligvarer.  

Derfor står de frivillige placeret ude foran lokale supermarkeder, hvor de beder handlende om at købe en ekstra vare med til det gode formål. Varen, der bliver lagt ned i Kontant Kærligheds medbragte indkøbsvogn, doneres til samfundets ressourcesvage borgere, når dagen går på hæld.

Det giver mig glæde i hjertet

Tina Jacobsen er én af de frivillige, som to gange om ugen samler mad ind til Ringsteds mest udsatte. For Tina Jacobsen har det stor betydning, at hun kan være med til at gøre en forskel for de mennesker, der har behov for hjælp og støtte i hverdagen.

- Det giver mig glæde i mit hjerte at gøre noget for andre. Og jeg elsker at gøre noget for andre og tænke på andre end mig selv, siger Tina Jacobsen.

Det er dog langt fra kun de frivillige i Kontant Kærlighed, der støtter foreningens målsætning om at hjælpe samfundets mest udsatte borgere med at få mad på bordet.

Foran Super Brugsen i Ringsted bliver der doneret alt fra gulerødder til leverpostej, og her er de handlende begejstrede for det nye koncept.

- Jeg synes, at det er en god måde at gøre tingene på, fordi man kan hjælpe til lige nu og her. Man skal ikke gøre en helt masse. Det foregår lige her, hvor vi handler, og det synes jeg er rigtig fint, siger Mia Niemann fra Ringsted til TV ØST.

Gør en forskel

De indsamlede dagligvarer gør også en forskel for de mennesker, som modtager dem.  Det kan Liselotte Nielsen nikke genkendende til. Hun er en af dem, som sommetider modtager indkøbsposer fyldt med mad fra Kontant Kærlighed.

- For mig er det en stor hjælp. Vi er en familie på fem mennesker, og jeg er på kontanthjælp, og min kæreste er langtidssygemeldt, så det er en stor hjælp, siger Liselotte Nielsen.

Hvis du har lyst til at læse mere om Kontant Kærlighed, kan du klikke på dette link


Nyhedsoverblik