Frivillige hjælper flygtninge i job

En gruppe frivillige er gået sammen for at hjælpe flygtninge med at få arbejde. Det har de gjort så godt, at Stevns Kommune og Erhvervsrådet Stevns nu har indgået et samarbejde med dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er travlt på Rødvig Skibs-og bådbyggeri. En lille fiskekutter skal på land for at få renset kølen.

En af dem, der skal få båden op på land, er Noah Kahled Barazi fra Syrien. Han har arbejdet på bådværftet i et halvt år. Det arbejde kan han især takke Carl Peter Lauridsen for.

- Det er det bedste, der er sket for mig, Carl Peter Lauridsen hjælper mange, han spørger virksomhederne, om de kan bruge en flygtning, fortæller Noah Khaled Barazi.

En frivillig gruppe gør en forskel

Carl Peter Lauridsen er pensionist og har sammen med tre andre startet den frivillige gruppe Flygtningejob – Stevns, hvor de kobler lokale virksomheder med flygtninge.

Den indsats har kommunen fået øje på, så de nu har indgået et samarbejde mellem Erhvervsrådet Stevns, Stevns kommune og den frivillige forening Flygtningejob-Stevns.

- Vi er da glade for at få den anerkendelse, men drivkraften er sådan set de oplevelser, som man får ud af at arbejde med flygtningene, lyder det fra Carl Peter Lauridsen.

I kommunen håber de, at samarbejdet kan få endnu flere flygtninge i arbejde:

- De frivillige er uvurderlige for os. De kender flygtningenes ressourcer, og kan på den måde være med til at skabe nogle holdbare forbindelser. Jeg håber, at det her spreder sig som ringe i vandet. Når nogle virksomheder tager flygtninge ind, så vil andre få øjnene op for, at flygtninge kan være en god arbejdskraft i virksomheden, fortæller borgmester i Stevns Kommune, Mogens Haugaard Nielsen (V).

Meget mere end et arbejde

På havnen i Rødvig er den lille fiskekutter kommet sikkert på land med stor hjælp fra Noah Kahled Barazi. Og hans chef Jens Rolighed er da også godt tilfreds med arbejdsindsatsen.

- Han er stabil, sød og sjov. De andre arbejdere laver sjov med ham, og han giver gas tilbage. Det har været et løft af humøret på hele arbejdspladsen, at han er kommet, fortæller Jens Rolighed, der er medejer af Rødvig Skibs-og bådbyggeri.

Men spørger man Noah Kahled Barazi, så har Carl Peter Lauridsen givet ham meget mere end et arbejde.

- Carl Peter er min ven, han er min første ven i Danmark, men det er ikke kun mig, alle flygtninge i Stevns elsker Carl Peter, slår Noah Kahled Barazi fast.


Nyhedsoverblik