Frivillige åbner ny ungdomsklub på Bogø

Frivillige kræfter har åbnet en ny ungdomsklub på Bogø, så børn og unge på øen har noget at tage sig til efter skoletid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ikke meget at tage sig til for børn og unge på Bogø efter skoletid.

Det mener, flere af øens beboere, og derfor har de nu åbnet en ny ungdomsklub, der udelukkende er drevet af frivillige kræfter.

- Hvis mit barn som 10-årig ikke havde nogle steder at være efter skoletid, det synes jeg ville være ubehageligt, og derfor synes jeg, det er alletiders gode idé det her, siger Lis Hammel, der er en af de 35 frivillige i den nye ungdomsklub. 

Rickshaw Bogø
Læs også
Ældre kom på cykeltur til Bogø
Rickshaw Bogø
Læs også
Ældre kom på cykeltur til Bogø

Siden sidste sommer har der kun været SFO-tilbud indtil 3. Klasse på Bogø. For at skabe et fritidstilbud til de lidt større børn, gik flere af øens beboere sammen om at købe den gamle hjemmeværnsgård og lave den om til en ungdomsklub.

- Det bliver forhåbentlig et fristed for kreativitet, samvær og fantasi, det er jo vores fremtid de der unger, de skal have så god en start som overhovedet muligt, siger Lis Hammel.

Åbent tre dage om ugen

I første omgang har klubben åbent mandag, onsdag og torsdag. Om eftermiddagen for de 10-12-årige og om aftenen for unge op til 17 år.

- Jeg synes, det er meget fedt, for når vi bor ude på landet, så sker der ikke så meget, siger Ida Döhring, der går i 4. klasse på Bogø Kostskole.

- Det er ret fedt, for så har man noget at lave efter skolen, i stedet for man bare tager hjem og keder sig, siger Rosa Bengtsson, der også går i 4. klasse på Bogø Kostskole.

Ungdomsklubben har fået økonomisk støtte fra lokale borgere og foreninger, og til februar holder klubben en officiel åbningsfest.


Nyhedsoverblik