Friluftsprojekter i Region Sjælland modtager støtte - får næsten 350.000 kroner

Ni projekter i Region Sjælland får tilsammen næsten 350.00 kroner i støtte, som uddeles af Friluftsrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ni projekter i Region Sjælland modtager nu næsten 350.000 kroner i støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Det skriver Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

I alt er 339.800 kroner på vej til at gøre friluftslivet endnu bedre i Region Sjælland.

Lindholm
Læs også
Havternen og klyden kan spænde ben for udrejsecenter
Lindholm
Læs også
Havternen og klyden kan spænde ben for udrejsecenter

Friluftsrådets bestyrelse har nemlig valgt at støtte i alt ni lokale projekter på Sjælland og øerne, blandt andet en flydende sauna i Vordingborg, en shelterplads ved Tornemark, og en indsats, der skal fange Faxes 7., 8. og 9.-klasses elevers interesse for lystfiskeri.

Penge til lokale ildsjæle

Fælles for alle projekterne er, at de bliver skabt af lokale, frivillige ildsjæle, der brænder for at skabe nye muligheder for at opleve naturen.

- De frivillige kræfter ude omkring i landet har en helt særlig rolle i samfundet - og i friluftslivet. De er med til at binde lokalsamfundene tættere sammen og sætter nye ting i gang hele tiden. Vi synes, deres projekter er værd at støtte, så endnu flere danskere får mulighed for at bruge naturen og få nye, gode oplevelser ude i det fri, siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

Se hvem der får støtte:

  • Vordingborg: Der gives et tilskud på 50.000 kroner til en flydende sauna til brug for vinterbadere på Ore Strand.
  • Køge: Køgespejderne modtager et tilskud på 50.000 kroner til afholdelse af seks kurser for spejderledere om årstidens naturaktiviteter.
  • Køge: DDS Skovtrop modtager 20.000 kroner til en ny aktivitet kaldet "Stormkøkkenmærket" - med madlavning i det fri for spejderne.
  • Faxe: Lystfiskerforeningen Spinfluen modtager 35.800 kroner i tilskud til pilotprojektet "Fiskepatruljen", der skal introducere 7. til 9. klasses elever for lystfiskeri og vandløbspleje.
  • Næstved: Et shelterprojekt ved Tornemark støttes med 28.000 kroner. Her skal bygges sheltere med plads til lokale familier, skoler og institutioner.
  • Ringsted: De grønne pigespejdere modtager 20.000 kroner i tilskud til etablering af et multtoilet i tilknytning til shelterplads samt vandre- og cykelstier ved Bjerghytten.
  • Sorø: Kongskilde Naturcenter modtager 50.000 kroner i tilskud til udvikling af "Naturfællesskaber - Kongskildes venner" - en gruppe af frivillige, der medvirker til formidling og aktiviteter på tværs af generationer.
  • Orø: Orø Bådelaug modtager 36.000 kroner til etableringen af et omklædningsrum og sauna til øens roere, vinterbadere med flere.
  • Lolland: 4H Lolland modtager 50.000 kroner til etablering af sheltere og multtoilet i tilknytning til foreningens gård.

Nyhedsoverblik