Fransk læremester i plisseringer besøger Møn

En fransk lærermester gæster Emilielunden på Møn, hvor han skal lære kursister om plisseringer: Kunsten at folde og lægge i læg permanent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Han hedder Karen Grigorian. 

Måske siger navnet dig ikke så meget, men han har arbejdet med plissering i hele 27 år og har været højre hånd på et plisseringsværksted i Frankring. Et værksted, som selveste Chanel valgte at købe. 

Herefter åbnede han sit eget firma og har nu sit eget atelier i Paris. Her laver han plisseringer til blandt andre Hermes, Galliano, Givenchy og Thierrey Mugler. 

Nu er Karen Grigorian altså rykket ind på Møn. Nærmere bestemt Emilielunden, hvor han underviser kursister fra Skandinavien i plissering: Kunsten at folde og lægge læg permanent.

- Der er ikke nogen skoler, der har lærer det her. Det er kun for broderi, syning og forskellige andre ting, men plissering er der ikke, siger han til TV ØST. 

- Det er et tabt fag, og derfor har jeg lyst til at komme her i Skandinavien. 

Fantastisk med én fra Paris

Én af dem, der er mødt op for at lære noget om den teknikken, er Josefine Ingversen fra Thurø. Hun er selv skrædder og syer aftenkjoler. 

- Der er ikke særlig mange, der underviser i det, og så er det fantastisk, at der kommer en fra Paris, siger hun. 

Imens hun lærer om plisseringer har hun indlogeret hele familien i et sommerhus på Møn. 

- Når man ser ham arbejde - hatten af. Han er virkelig dygtigt. Og så er det for at lære nogle andre teknikker. Man kan bruge rigtig meget af det, siger Josefine Ingversen.

- Det er fedt at kunne gøre derhjemme, så er der også lidt mere valgfrihed i det. 

Karen Grigorian har tre hold af to dage på Emilielunden. Mandag og tirsdag var første hold, i går begyndte hold to, som slutter i morgen aften. Sidste hold er næste weekend.


Nyhedsoverblik