Fra Høng til Nordkap: Kurt tager traktoren på ferie

Kurt L. Frederiksen fra Tjørnelunde ved Høng vil køre 5200 kilometer i sin traktor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Til hverdag er Kurt L. Frederiksen gymnasielærer, men i sommerferien drager han ud på sit livs eventyr. Planen er, at han skal rejse 5.200 kilometer i sin gamle Valmet-traktor fra 1984.

- Hele manøvren går ud på at komme til Nordkap og tilbage igen, siger Kurt L. Frederiksen.

Han regner med, at rejsen kommer til at tage omkring 40 dage, og turen kommer med garanti ikke til at foregå i overhalingssporet på motorvejen.

- Jeg skal køre på mindre landeveje, for jeg kommer ikke til at køre meget hurtigere end 25 kilometer i timen, siger Kurt L. Frederiksen.

quote Det er sådan nogle landskaber, som det er godt at have på nethinden, når man bliver gammel. Så kan man sidde og spole i dem

Kurt L. Frederiksen

Traktoren er en Valmet 604 med tre cylindre. Den har dieselmotor, 63 hestekræfter, og så vejer den 2.725 kg. 

Landskaber på nethinden

Undervejs vil Kurt L. Frederiksen overnatte i en campingvogn, som den gamle Valmet trækker med hele vejen til Nordkap og tilbage igen.

- Jeg gør det, fordi det er muligt, og fordi jeg tænker, at det kunne være sjovt at gøre det. Jeg tror, at jeg får nogle sjove oplevelser undervejs. Der er kan ikke være nogen tvivl om, at jeg kommer til at tale med en hel del forskellige mennesker, siger Kurt L. Frederiksen.

Gymnasielæreren planlægger at køre seks timer om dagen, og han glæder sig til at lade den gamle Valmet tøffe igennem det svenske, norske og finske landskab.

Herunder kan du se Kurt L. Frederiksens rute til Nordkap. Artiklen fortsætter efter videoen.

 

- Det er sådan nogle landskaber, som det er godt at have på nethinden, når man bliver gammel. Så kan man sidde og spole i dem. Derfor kan jeg godt lide sådan noget, siger Kurt L. Frederiksen.

40 dage i en traktor er lang tid, men eventyreren fra Tjørnelunde er ikke bange for at komme til at kede sig.

- Jeg kan jo ikke vide, om jeg kommer til at kede mig, men jeg plejer sjældent at gøre det, siger han.

Besøger traktorens fødehjem

I Finland slår Kurt L. Frederiksen et sving forbi den fabrik, der i dag hedder Valtra. Det er fabrikken, som i sin tid producerede den gamle Valmet, som Kurt Frederiksen kører i.

- Det er jo traktorens fødehjem, og jeg forestiller mig, at inden den bliver alt for gammel, så vil den sikkert gerne hjem en tur, siger han.

Efter den noget anderledes sommerferie skal Kurt L. Frederiksen tilbage på sit arbejde som gymnasielærer, men måske er turen til Nordkap kun starten på endnu flere store oplevelser i traktoren.

- Jeg kunne jo lade hele køretøjet sejle til Island, og så kunne jeg køre Island rundt for eksempel. Eller hvad med at putte det hele ind i en container og få det fragtet til den amerikanske østkyst?

Kurt L. Frederiksen regner med, at turen kommer til at koste omkring 50.000 kroner. Han tøffer afsted fra Høng den 28. juni.

Du kan følge Valmet-ekspeditionen på Kurt L.  Frederiksens facebookside. Find den HER.


Nyhedsoverblik