Fra 1. januar bliver det dyrere at køre over Storebæltsbroen

Billetprisen for at krydse Storebæltsbroen hæves, når kalenderen viser 2019.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver snart dyrere at køre over Storebæltsbroen.

Det oplyser Sund & Bælt.

Prisen for at krydse den faste forbindelse mellem Sjælland og Fyn i personbil er i dag 240 kroner, hvis man betaler kontant. Men fra den 1. januar 2019 hæves prisen med fem kroner og bliver dermed 245 kroner kontant.

1494236987_img_8769-review-2.jpg
Læs også
Flere hundrede blitzet på Storebælt
1494236987_img_8769-review-2.jpg
Læs også
Flere hundrede blitzet på Storebælt

I forbindelse med prisstigningerne kan de trafikanter, der benytter BroBizz eller nummerpladescanning til at betale for turen over Storebælt, dog glæde sig over, at det fortsat koster 194 kroner at passere Storebælt med automatisk betaling.

Sætter farten op med hurtigbaner

Priserne i 2019 afspejler aftalen om prisnedsættelsen fra den 1. januar 2018, hvor det blev 15 procent billigere at passere Storebæltsbroen i personbil, lastbil og bus.

Her blev det ifølge Sund & Bælt samtidig besluttet kun at give den lave pris til trafikanter, der betaler med Bizz eller nummerpladescanning, for at sikre en fortsat effektiv trafikafvikling og undgå kø i betalingsanlægget.

trafikuheld2.jpg
Læs også
Falck-ansat mister livet i trafikuheld på Vestmotorvejen
trafikuheld2.jpg
Læs også
Falck-ansat mister livet i trafikuheld på Vestmotorvejen

Andelen af trafikanter, der benytter automatisk betaling udgør i dag cirka 75 procent, og mere end 150.000 har tilmeldt sig betaling med nummerplade.

Det kommende år opgraderes Storebælts betalingsanlæg desuden med nye express-baner til automatisk betaling, og farten sættes op til 50 kilometer i timen.


Nyhedsoverblik