Vandtank årsag til vandforurening i Fuglebjerg

Fuglebjerg Vandværk har fundet kilden til den forurening, der de seneste dage har ført til kogepåbud i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alt tyder på, at kilden til forureningen af drikkevandet i Fuglebjerg er fundet – og håbet er, at borgerne i løbet af denne uge igen kan få lov til at drikke af postevandet i byen.

Det fortæller formanden for Fuglebjerg Vandværk, Otto Hansen, til TV ØST.

- Vi er så godt som sikre på, at kilden er i en vandtank på vandværket. Den har vi nu fjernet fra nettet, og hele mandag bruger vi på at skylle ledningsnettet i byen igennem med rent vand, for at fjerne forureningen, siger han til TV ØST.

Colibakterier i vandet

Værket meddelte lørdag, at der var fundet colibakterier i drikkevandet i Fuglebjerg – og borgerne har siden skulle koge vandet i mindst to minutter, før de må drikke det.

Bakterierne blev afsløret i forbindelse med en rutinekontrol af vandet.

Tidligst klart til at drikke torsdag

Tirsdag vil der blive taget endnu et sæt vandprøver i rundt om i byen, der skal fastslå, om vandet igen er helt fri for forureningen.

- Vi tager ekstra prøver for at være helt sikre. I bedste fald kan vi torsdag så få svar på, om vi er sluppet af med problemerne, siger Otto Hansen til TV ØST.

Ved ikke hvor forureningen stammer fra

Der er to store tanke med rent vand ved vandværket, der kan virke som en slags buffer i spidsbelastende situationer. Det er den ene af disse to tanke, der er ramt af forurening. Præcis hvad der er galt, kan Otto Jensen dog endnu ikke svare på.

- Vi skal først have løst problemet, før vi går ned og kigger i tanken, siger han.


Nyhedsoverblik