Forsvarsadvokat kritiserer kommune i Kundbysag: I greb ikke ind i tide

Kundbypigens forsvarer kritiserer nu Holbæk Kommune for ikke at have grebet ind i tide over for pigen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kundbypigens forsvarer, Mette Grith Stage, klandrer Holbæk Kommune, fordi de ifølge hende ikke greb ind i tiden over for den nu 17-årige pige fra Kundby, der er tiltalt for at ville bombe til skoler på Sjælland.

Forsvareren siger til P4 Sjælland, at da pigens mor gik til kommunen i efteråret 2015, førte det til et møde mellem Politiets Efterretningstjeneste, det lokale politi og Holbæk Kommune.

Dengang var konklusionen, at hvis der skulle gøres noget, var det kommunen, som skulle gøre det. Men ifølge Mette Grith Stage sker der ikke noget.

Hun mener, at havde man iværksat noget antiradikalisering eller fået pigen anbragt et sted uden for hjemmet, så var det måske ikke kommet så vidt, at hun nu er tiltalt for forsøg på terror.

- Man holder et møde i december måned mellem PET, Holbæk Kommune og det lokale politi, og der bliver man enige om, at hvis der skal gøres noget, så er det kommunen, der skal gøre det, og så sker der jo ikke noget fra starten af december og så til hun bliver anholdt, siger Mette Grith Stage P4 Sjælland. 

Mette Grith Stage
Læs også
Forsvarsadvokat går til landsretten: Vil stoppe ny bevisførelse i Kundbysagen
Mette Grith Stage
Læs også
Forsvarsadvokat går til landsretten: Vil stoppe ny bevisførelse i Kundbysagen

- Hvis man på en eller anden måde havde taget hånd om hende, iværksat noget antiradikalisering eller fundet et sted, hvor hun kunne blive anbragt uden for hjemmet, jamen så kunne det være, vi havde undgået den situation, vi står i i dag, tilføjer hun.

Holbæk Kommune vil ikke kommentere kritikken, før der er faldet dom i sagen.

Læs også
Anklagers nye oplysninger: Tiltalte havde liste med terrordømte
Læs også
Anklagers nye oplysninger: Tiltalte havde liste med terrordømte

Nyhedsoverblik