Tre personer reddet af redningshelikopter: Havde ligget i vandet i flere timer

Forsvaret og brandvæsnet har reddet tre personer op af vandet ved Rødvig. Personerne havde ligget i vandet i op til fem timer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Opdateret: Alle tre personer er nu reddet op af vandet.

Forsvaret og Østsjællands Beredskab ledte mandag eftermiddag efter personer i vandet ud for Rødvig ved en større redningsaktion. Tre personer blev i alt reddet op af vandet.

Ifølge Forsvarets Operationscenter var det en båd med fire personer i alt, der kæntrede ud for Rødvig i en mindre lystbåd mandag kort før middag.

En af de fire personer i båden kom selv i land og slog alarm. Klokken var 15.09, da Forsvarets Operationscenter fik meldingen om, at der stadig lå tre personer i vandet.

Fire til fem timer i vandet

Forsvaret satte to skibe og to redningshelikoptere ind. 

- Det gør vi, når vi ved klokkeklart, at der er tre personer i vandet i et forholdsvist afgrænset område. Så sætter vi alt ind, siger Klaus Thing Rasmussen, vagtholdsleder hos Forsvarets Operationscenter til TV ØST.

Den tredje person blev reddet op med redningshelikopter omkring klokken 16.30.

Det betyder, at personen har ligget i vandet i mange timer.

- Personerne har selv forsøgt at svømme i land, og de er blevet trætte undervejs. De har ligget i vandet i mange timer. Den sidste har ligget i vandet i fire til fem timer, siger Klaus Thing Rasmussen.

Ifølge vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi er tre af de fire personer ikke i livstruende tilstand, mens han ikke har oplysninger om den fjerde person. Personerne er på vej til lægebehandling. 

Der er usikkerhed om, hvor præcist båden med de fire personer kæntrede. Men personerne blev fundet ikke langt fra kysten. 

Opdatering
Clock23. apr 2018, kl. 18:27
Artiklen er opdateret med oplysningen fra vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi om, at personerne er på vej til lægebehandling.

 


Nyhedsoverblik