Forsvarer: Politibetjents dom er givet på tyndt grundlag

Politibetjenten Linda Sommer har fået stadfæstet sin dom for at lade en indsat se sin kone føde. Hendes forsvarsadvokat er utilfreds med afgørelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag stadfæstede Østre Landsret byrettens dom, hvor politibetjenten Linda Sommer blev idømt 20 dages betinget fængsel. Det betyder, at hun må vinke farvel til jobbet hos politiet.

Hendes forsvarsadvokat er ikke tilfreds med afgørelsens udfald.

- Jeg må sige, at jeg er meget overrasket over resultatet. Jeg havde forventet, at hvis de ville domfælde, så ville de have givet hende nogle dagbøder. At de giver hende en frihedsstraf, selvom den er blevet gjort betinget, er det jo stadigvæk en frihedsstraf. Og jeg synes deres begrundelse juridisk var meget tynd og svagt funderet, siger Torben Koch, som er Linda Sommers forsvarsadvokat.

Dom stadfæstet på tyndt grundlag

Tilbage i maj viste Linda Sommer en indsat i Maribo Arrest sin kones fødsel via facetime. Onsdag havde den dømtes forsvarer Torben Koch forsøgt at argumentere for, at Linda Sommer udelukkende havde været empatisk og ville hjælpe den indsatte.

Han mener, at dommen er stadfæstet på et tyndt grundlag.  

- Jeg synes ikke de (retten red.) kom med nogen overbevisende begrundelse. (…) Der er jo ingen tvivl om, at hun har gjort det af et godt hjerte. Så kan man sige, om hun har et for stort hjerte med i relation til de forholdsordrer, der er måtte være givet. Men jeg synes ikke rigtig, at man forholdt sig til det, jeg gjorde gældende omkring, hvorvidt der lå en tjenstlig ordre. Det var det, som anklageskriftet i høj grader var hængt op på, og jeg synes ikke der var en dokumentation for, at hun havde fået en tjenstlig ordre, siger Torben Koch.

Til gengæld var der andre, som glædede sig over landsrettens afgørelse.

- Jeg er jo rigtig godt tilfreds med resultatet. Det blev jo en stadfæstelse af byrettens dom, og det var også det vi havde påstået og retten fulgte min argumentation, siger Henrik Plæhn, som er senioranklager.

Mister job hos politi

For Linda Sommers vedkommende kommer stadfæstelsen til at betyde, at hun må forlade jobbet som politibetjent. Det forklarer Torben Koch:

- Når politifolk får en frihedsstraf for overtrædelse af straffeloven, uanset om den bliver gjort betinget, så er det ud af klappen, siger Torben Koch.

Linda Sommer ønsker ikke at kommentere sagen. 


Nyhedsoverblik