Forsvarer overvejer at tage sygeplejerskesag til Højesteret

Landsretten har dømt en 32-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster for fire drabsforsøg, men forsvareren vil muligvis forsøge at få sagen for Højesteret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Landsretten har talt: Det er ikke bevist, at tre afdøde patienter fra Nykøbing Falster Sygehus fik så meget medicin, at de blev forgiftede og afgik ved døden af den grund.

Dermed er den tiltalte i sagen, en 32-årig kvindelig sygeplejerske, ikke blevet kendt skyldig i drab, men alene forsøg på manddrab.

Retten vurderer nemlig stadig, at sygeplejersken gav patienterne morfin og Stesolid, og at hun havde indset og accepteret, at de kunne dø af det. Men det såkaldte forsæt anfægter sygeplejerskens forsvarer, Michael Juul Eriksen.

quote Jeg mener, at begrundelsen for dommen strækker sig for vidt

Michael Juul Eriksen, forsvarer

Du sagde under din procedure, at du ikke mener, man kan dømme nogen for drab, når man ikke er sikker på, at patienterne blev slået ihjel. Hvad siger du så til dommen i dag?

- Det er stadig min opfattelse, og derfor mener jeg også, at begrundelsen for dommen strækker sig for vidt. Jeg mener ikke, at man kan sige, at hun har gjort det her for at slå nogen ihjel, sådan som Retslægerådets vurdering forelægger, sagde forsvareren efter domsafsigelsen. 

Har fået andre domme omstødt

Forsvareren henviser til det særlige jura-begreb dolus eventualis, som netop handler om forsæt. Det forsæt for dødsfaldene mener han ikke, at sygeplejersken har haft. Derfor overvejer forsvareren og sygeplejersken da også at forsøge at få sagen for Højesteret.

- Inden for de seneste fire til fem år, har jeg i landsretten vundet tre til fire retssager, hvor byretten har anvendt en forsætform, der ligner den her meget. Der er de drabsdømte efterfølgende blevet frifundet. Så jeg mener, at der kan være en chance for frifindelse ved Højesteret, siger han.

quote Jeg har drøftet det med min klient og sagt, at jeg mener, at det her er en fejl

Michael Juul Eriksen, forsvarer

Forsvareren og den 32-årige sygeplejerske afventer dog morgendagens strafudmåling, før de tager en endelig beslutning.

- Jeg har drøftet det med min klient og sagt, at jeg mener, at det her er en fejl, men at jeg synes, at vi lige skal afvente i morgen og se, hvad dommen bliver. Men det er noget, vi overvejer kraftigt, siger Michael Juul Eriksen.

Han vil ikke ud med præcis hvilken straf, han vil procedere for senere i dag.

- Men vi går i hvert fald efter en lavere straf end den livstidsdom, som byretten kom med, siger han. 

oesterlandsret-sygeplejersken.jpg
Læs også
Landsret omstøder byretsdom: Drab bliver til drabsforsøg
oesterlandsret-sygeplejersken.jpg
Læs også
Landsret omstøder byretsdom: Drab bliver til drabsforsøg

Nyhedsoverblik