Forsvarer i Hediga Morad-sagen: Der er ikke nogen rygende pistol

Fredag var der sidste retsmøde i sagen om drabet på 34-årige Hediga Morad. Her fremlagde forsvarer og anklager deres afsluttende argumenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En spektakulær drabssag er ved at nå sin afslutning ved Retten i Nykøbing Falster. En drabssag uden et lig.

Sagen handler om 34-årige Hediga Morads forsvinden i oktober 2015. Anklagemyndigheden mener ikke, at kvinden er forsvundet frivilligt, men i stedet er kommet af dage ved sin eksmands hånd. Eksmanden er tiltalt for drab.

Fredag foregik det sidste retsmøde, før de seks nævninge lørdag formiddag vender tilbage med en dom over den tiltalte – er han skyldig, som anklagemyndigheden påstår, eller skal han pure frifindes for alle anklager, som det lyder fra forsvaret?

Ved det sidste retsmøde gennemgik de to sider deres argumenter for den ene og den anden konklusion. Blandt andet lød det fra forsvarer Henrik Stagetorn, at anklagemyndigheden ikke har formået at bevise, at Hediga Morad er død.

- Der er ingen rygende pistol. Først og fremmest fordi der ikke er noget lig, sagde forsvareren under sin procedure.

Henrik Stagetorn fortalte yderligere til TV ØST efter retsmødet, at han er optimistisk i forhold til, om hans klient bliver frikendt.

quote Der er ingen rygende pistol. Først og fremmest fordi der ikke er noget lig

Henrik Stagetorn, forsvarer

Afskeds-sms var ikke fra Hediga

Anklager Anne Marie Fink fremhævede flere forhold under sin procedure, der ifølge hende beviser, at den tiltalte eksmand ikke har rent mel i posen.

Hun indrømmede dog, at der ikke er noget objektivt bevis på, at Hediga Morad er død, men derimod en række indicier.

Et af indicierne er en meget omtalt afskeds-sms, som angiveligt skulle være sendt fra Hediga Morad til eksmanden. Flere ekspertvidner har fortalt, at det er usandsynligt, at det er Hediga selv, der har forfattet beskeden – noget, som forsvaret erkender, at den formentlig ikke er.

Sandsynligvis blevet kvalt

Et andet bevis fra anklagemyndigheden går på, at eksmanden købte en spade den dag, Hediga forsvandt. Eksmanden har selv forklaret, at det i virkeligheden var en rive, der skulle bruges til at samle blade og kviste til at tænde op i en grill. Men, som anklageren fremhævede, ejede manden ikke en grill.

quote Jeg er en mand, der elsker sin kone mere, end nogen kan forestille sig

Tiltalt for drabet på Hediga Morad

Ifølge Anne Marie Fink er det sandsynligt, at Hediga Morad blev kvalt af eksmanden, hvorefter han puttede liget i bagagerummet. Senere skaffede han sig af med liget, og anklageren mener, at det er sandsynligt, at det ligger ved Møns Klint.

Flere vidner har gennem retssagen fortalt, at det er usandsynligt, at Hediga Morad ville forlade sine børn frivilligt. Socialrådgivere har ligeledes fortalt, at Hediga var bange for sin eksmand og følte sig presset.

Sidste bemærkning fra tiltalte

Nu skal nævningene så beslutte, om de føler sig tilstrækkeligt overbeviste om, at Hediga Morads eksmand har slået ham ihjel. Det sidste ord ved fredagens retsmøde faldt fra tiltaltes egen mund:

- Jeg er en mand, der elsker sin kone mere, end nogen kan forestille sig, sagde han blandt andet.

Hediga Morad forsvandt sporløst i oktober 2015. Den dengang 34-årige kvinde boede i Vejle med sine to børn, og den 9. oktober tog hun toget fra Jylland mod Vordingborg for at aflevere børnene hos sin eksmand, hvor de skulle holde efterårsferie.

Hediga Morad ankom til stationen kort før midnat. Det er det sidste sted, hun med sikkerhed er set i live.

Vores journalist Anders Garde Petersen har fulgt sagen tæt. Han opsummerer her, hvordan det hele står, inden dommen falder lørdag klokken 10.

 


Nyhedsoverblik