Forsvarer: Jeg håber, kilden har en dårlig smag i munden

Det skaber frustration hos den 16-årige pige i Kundby-sagen, at der er kommet en historie ud om, at hun har stukket en medarbejder med et glasskår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 16-årige pige fra Kundby, der i fredags blev tiltalt for forsøg på terrorisme, overfaldt i sommer under sin varetægtsfængsling en institutionsmedarbejder og stak pågældende med knust glasskår, erfarer Radio24syv. 

Men det skaber stor frustration hos den 16-årige pige, at der er kommet en historie som denne ud, når hun selv skal holde alt hemmeligt, fortæller hendes forsvarer, Mette Grith Stage, til TV ØST. 

- Det er utrolig svært for hende at forstå, hvorfor der er lukkede døre og hemmeligheder angående sagen, men på den anden side, så kan en kilde komme ud med så konkret en historie, siger hun.

- Altså hun må ikke sige noget, men alligevel må andre komme ud med sådan en historie hér. Det er klart, at det gør hende både frustreret og ked af det. 

Dårlig smag i munden

Også Mette Grith Stage finder det ærgerligt, at vedkommende, der har stået frem med historien, ikke venter til anklageskriftet kommer på fredag. 

- Jeg må sige, at jeg synes, det er meget utilfredsstillende. Og jeg håber, at den kilde, der er kommet ud med historien, har en dårlig smag i munden.

Den 16-årige pige er tiltalt for at planlægge terrorangreb mod Sydskolen i Fårevejle og mod den jødiske skole Carolineskolen i København og har ifølge statsadvokaten været langt fremme med bombefremstilling og prøvesprængninger.

I forbindelse med tiltalen mod Kundby-pigen blev en anden 25-årig mand løsladt og undgår dermed tiltale i sagen. Ligesom pigen har manden siddet varetægtsfængslet siden januar sidste år. 

 


Nyhedsoverblik